Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kdo zabil Amandu Palmer? Pravda vyplave na povrch v Akropoli

Kultura

  14:05
PRAHA - Americká zpěvačka, klavíristka a divadelnice Amanda Palmerová, známá z bostonského "punkového kabaretního" dua The Dresden Dolls, vystoupí ve středu v pražském Paláci Akropolis. Na sólovém koncertě uzavře své koncertní turné nazvané Amanda fucking Palmer.

Amanda Palmer foto: Reprofoto

Jako host na koncertě vystoupí americký hudebník Jason Webley. Na svých internetových stránkách to uvedli pořadatelé z Paláce Akropolis.

Amanda Palmer"Je to živel, který se během chvíle umí proměnit z jemné dívky v nespoutanou dračici," přiblížili Palmerovou pořadatelé.

Zpěvačka kromě novinek a písní z jejího sólového alba Who Killed Amanda Palmer? zahraje svérázné verze hitů Michaela Jacksona, Black Sabbath, Radiohead a Leonarda Cohena.

Hvězda večera nezapomene ani na skladby svých The Dresden Dolls, kteří podle organizátorů nyní "odpočívají v umělém spánku".

S The Dresden Dolls Palmerová v Praze vystoupila dvakrát v libeňském Abatonu; nejprve v roce 2005 a znovu o rok později. Tehdy zpěvačku s bubeníkem a kytaristou Brianem Viglionem, kteří svá vystoupení pojímají v duchu německého předválečného kabaretu, přivítal bouřící sál zcela zaplněný fanoušky.

Oasis

Loni Palmerová způsobila v Británii skandál videoklipem k písni o potratu natočeným k jejímu sólovému debutu; kontroverzní klip zakázaly některé televizní stanice.

Zpěvačka v písni nazvané Oasis vypráví příběh dívky, která se rozhodne pro potrat poté, co byla znásilněna na večírku, kde se opila. A nedělá si z toho podle textu těžkou hlavu, protože obdržela poštou autogram od své oblíbené britské skupiny - Oasis. Palmerová poté čelila obvinění, že potraty zlehčuje a že zesměšňuje náboženství.

Nyní Palmerová společně s Webleym připravuje nový projekt nazvaný Evelyn Evelyn; také z něj na koncertě zazní některé skladby. Webley ještě před vystoupením v Akropoli uspořádá pro zájemce bezplatný hudební workshop.

Podle pořadatelů je poučí o teorii i praxi hry na akordeon; rovněž je naučí, jak mohou vyjádřit své emoce hudbou a jaká jsou pravidla skutečně zábavné a úspěšné show.

Autoři: ,

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...