Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Když chyby stojí životy. Česká televize uvede minisérii Zrádci režiséra Viktora Tauše

Minisérie Zrádci (2020). Režie: Viktor Tauš. foto: Česká televize

Policejní informátor a drogový dealer. David Frýdl (Cyril Dobrý) se každý den pohybuje na hraně. V kriminální šestidílné minisérii Zrádci hrají také Lenka Krobotová, Václav Neužil, David Novotný nebo Igor Bareš. První díl Česká televize uvede v neděli 23. února ve 20:10.
  14:00

Děj šestidílné minisérie Zrádci by se dal shrnout jako tři týdny v životě dealera Davida Frýdla který působí v česko-vietnamské drogové mafii i jako policejní informátor. Jenže nebezpečné přešlapování mezi dvěma světy se vždy stává osudným, když se udělá krok vedle. Ten může přijít kdykoliv a vinou kohokoliv. Pak nezbývá nic jiného než útěk. Naštěstí má David jednoho schopného spojence - analytičku Petru (Lenka Krobotová).

Minisérie Zrádci (2020). Režie: Viktor Tauš.
Minisérie Zrádci (2020). Režie: Viktor Tauš.

„Minisérie Zrádci je doposud nejnáročnějším počinem mé dosavadní tvorby pro Českou televizi,“ představil projekt režisér Viktor Tauš. „Vedle příběhu samotného mě zasáhla především specifická pozice protidrogové policie mezi jinými policejními útvary. V drogové kriminalitě totiž de facto neexistuje oběť,“ dodal.

Za scénářem stojí Miro Šifra, který je podepsaný i pod úspěšnou minisérii Rédl.  „Rád píšu o světech, které vůbec neznám a v nichž se normálně nepohybuji. Snažím se o nich zjistit všechno. Seriál Zrádci se odehrává v prostředí, kde musí protidrogová policie změnit způsob své práce, aby bylo vůbec možné držet tempo s dobou. Přitom ale zároveň dělá chyby, které stojí lidi kolem ní životy,“ doplňuje Šifra.

Viktor Tauš je podepsaný pod filmy Klauni (2013) a Sněženky a machři po 25 letech (2008). Uznání mu ale přinesla hlavně výborně hodnocená kriminální minisérie Vodník (2019) z cyklu Detektivové od nejsvětější trojice.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!