Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kelly a Donna znovu na place. Herci z Beverly Hills 90210 si zopakují svoje role

Kultura

  18:00
BEVERLY HILLS - Seriál Beverly Hills 90210 mohl být pro někoho kultovním ztělesněním devadesátých let. Populární postavy, u jejichž příběhů vyrůstala celá jedna generace diváků, se nyní znovu sejdou na místě činu a natočí mockument (hraný film působící jako dokumentární) o restartu celého seriálu.

Parta hic - (z levé strany odshora) Kelly (Jennie Garthová), Andrea (Gabrielle Carterisová), Brenda (Shannen Dohertyová), Donna (Tori Spellingová), Steve (Ian Zierling), Brandon (Jason Priestley), Dylan (Luke Perry) a David (Brian Austin Green). Seriál Beverly Hills 90210. foto: FOX

Pokračování Beverly Hills 90210? Toho se nakonec fanoušci nedočkají. Svoje oblíbené postavy ale ještě jednou pohromadě uvidí. Televize CBS plánuje natočit seriálový mockument o tom, že se herci dali po letech znovu dohromady a snaží se přesvědčit televizní studio o výnosnosti restartu seriálu Beverly Hills 90210.

Tento mnohovrstevnatý a podle popisu lehce zmatečný projekt v zásadě znamená, že by Tori Spellingová, Ian Ziering, Brian Austin Green nebo Gabrielle Carterisová hráli sami sebe, ačkoliv samozřejmě v poněkud odlehčené komediální formě. K projektu se ovšem nepřipojily seriálové hvězdy Brenda (Shannen Dohertyová) a Dylan (Luke Perry). O projekt se už teď údajně přetahuje hned několik streamovacích platforem.

Kamarádi do (zlatého) deště. Seriál Beverly Hills 90210.
Partička do nepohody. Seriál Beverly Hills 90210.

K projektu jsou jako scenáristé a producenti nyní upsáni Mike Chessler a Chris Alberghini. Ti se ve světě Beverly Hills 90210 již dobře orientují, protože pro televizi CW pomáhali připravovat seriál Beverly Hills 90210: Nová generace (vysílán 2008-2013). I v této nové verzi se objevilo několik herců známých z původního seriálu.

Život zlaté mládeže

Populární seriál o problémech zlaté mládeže vysílala televizní stanice Fox mezi roky 1990 až 2000. Děj vyprávěl o rodině Walshových, která se přestěhuje do Beverly Hills. Walshovi mají dvě děti - Brandona (Jason Priestley) a Brendu (Sahnnen Dohertyová). Ti se snaží zapadnout na místní střední škole a seznamují se s celou řadou zajímavých vrstevníků - namyšlenou kráskou Kelly (Jennie Gartová), nejistou Donnou (Tori Spellingová), playboyem Stevem (Ian Zierlig), surfařem Dylanem (Luke Perry), šprtkou Andreou (Gabrielle Carterisová) nebo zakřiknutým Davidem (Brian Austin Green). Během deseti let vysílání vzniklo úctyhodných 296 dílů. Na seriál volně navázala v roce 2008 Beverly Hills 90210: Nová generace.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!