Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Komik Louis C.K. a herec Seagal čelí obviněním z obtěžování žen

Kultura

  7:24
WASHINGTON - Americký komik Louis C.K. v minulosti údajně sexuálně obtěžoval několik žen, které se nyní rozhodly své zkušenosti zveřejnit. Podle listu The New York Times jde o čtyři jeho kolegyně z branže a pátou, neidentifikovanou ženu. Nové obvinění se vynořilo na akčního herce Stevena Seagala, jehož jméno se v souvislosti s aférou rozrůstající se americkým filmovým průmyslem objevilo již dříve.

Seagal v brýlích a s čepicí kšiltem dozadu se divákům omluvil za zpoždění a skladbou Bad Blood zahájil vystoupení, které se z plánovaných 45 minut protáhlo na více než hodinu. foto: MAFRA - Martin Horký

Louis C.K. se údajně ukájel přímo před některými ze svých kolegyň či tak činil prostřednictvím telefonu. S těmito jeho praktikami se prý setkaly komičky Dana Goodmanová, Abby Schachnerová, Julia Wolovová nebo Rebecca Corryová.

Louisův právník na žádost agentury AP o komentář ke slovům žen neodpověděl, sám komik se však podle svého zástupce vyjádří v nejbližších dnech.

Od komika se už distancovala televize HBO. V prohlášení oznámila, že se C.K. nezúčastní galavečeru Night of too Many Stars na podporu lidí s autismem. HBO zároveň odstraní všechny komikovy pořady ze své videotéky pro předplatitele.

Louis C.K. také připravoval film I Love You Daddy (Miluji tě, táto). V příběhu, který C.K. režíroval a sám v něm hrál, se točí okolo starého obchodníka, který se zamiluje do nezletilé dívky. Distribuční společnost The Orchard zrušila premiéru snímku v New Yorku. Událost se měla konat ve čtvrtek 9.11.

Vůči Seagalovi vznesla ve čtvrtek obvinění herečka Portia de Rossiová, jejíž neblahá zkušenost se váže ke konkurzu, který dělala v jeho kanceláři na roli do jeho filmu. Tehdy jí prý řekl, že „je důležité, když funguje chemie mimo filmové plátno“ a rozepnul si kalhoty. „Utekla jsem a zavolala svému agentovi,“ napsala herečka na twitteru.

Seagala již minulý týden ze sexuálního obtěžování obvinila herečka Julianna Marguliesová či modelka Jenny McCarthyová.

Současnou aféru, kdy stovky žen nejen z filmového průmyslu veřejně sdělují své traumatizující zkušenosti z minulosti, odstartovalo začátkem října obvinění producenta Harveyho Weinsteina. Toho kvůli rozrůstajícímu se skandálu, v němž ho ze sexuálního obtěžování obvinilo nejméně osm žen, s nimiž uzavřel mimosoudní dohody, opustila manželka a přišel o práci.

Autor: