Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Koronavirus jako béčkový horor. V chystaném filmu mění nemoc lidi na nemrtvé

Kultura

  7:30
Nechvalně proslulá americká produkční společnost Full Moon Features svým dalším filmem reaguje na světovou pandemii. Satirická podívaná Corona Zombies

Snímek Corona Zombies (2020). foto: FULL MOON FEATURES

„Vláda usnula u kormidla! Bohatí to vůbec neřeší! Virus, který donutí mrtvé znovu povstat a zabíjet. Jimi zabití lidé znovu povstanou a jdou také zabíjet,“ píše se v distribučním popisu nového filmu. Inspirace americkou brakovou produkcí z třicátých let minulého století je z popisu víc než patrná.

Corona Zombies jsou naprosto ukázkovým příkladem takzvaného explotačního (vytěžovacího) filmu. Snaží se najít si svou diváckou základnu tím, že zpracovává velmi aktuální a kontroverzní téma. Snaží se z něj vytěžit maximum, i když je jasné, že půjde o snímek velmi nevalné kvality. Je jasné, že jen díky svému ujetému námětu zaboduje. 

Full Moon Features je společnost veterána brakových filmů Charlese Banda. Od svého založení v roce 1988 se specializuje na velmi nízkorozpočtové hororové a sci-fi filmy. Její největší boom nastal s rozmachem videokazet. Mezi klenoty studia patří Mistr loutkář (1983), zabijácký klaun Killjoy (2000) nebo legendárně špatný sci-fi horor Návštěvník (2002) s Williamem Shattnerem (!) jako hlavním hercem i režisérem. 

Snímek Corona Zombies nezamíří ani do kin. Na digitálních platformách bude možné ho shlédnout od 10. dubna. Je otázkou, jestli o to někdo bude stát.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!