Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Král rokenrolu ve filmu. Hollywoodského zpracování se dočká i příběh Elvise Presleyho

Kultura

  14:00
HOLLYWOOD/LUXOR - Slavného hudebníka si zahraje americký herec Austin Butler. Příběh se bude točit hlavně okolo Elvisova nesnadného pracovního vztahu s manažerem. Snímek zatím nemá stanoveno datum premiéry.

Richard M. Nixon a Elvis Presley foto: www.whitehouse.gov

Americký režisér Baz Luhrmann (Velký Gatsby, Moulin Rouge) začne natáčet příběh Elvise Presleyho. Film se zaměří na prvních dvacet let jeho kariéry a ústředním motivem bude nesnadné pracovní partnerství Elivse a jeho manažera Toma „Plukovníka“ Parkera, kterého ztvární Tom Hanks (Forrest Gump, Trosečník). Luhrmann napsal k filmu spolu se svým častým spolupracovníkem Craigem Pearcem i scénář. 

Toužil po domově a rodině. Elvisovo manželství s Priscillou Beaulieuovou nevydrželo. Měli jediné dítě, dceru Lisu Marii.
Mike Stoller, Elvis Presley a Jerry Leiber na fotografii z roku 1957

Mladý herec Austin Butler je v poslední době stále častěji obsazován. Objevil se ve filmech jako Mrtví neumírají (2019), Narušitelé (2015) nebo Příšerky z podkroví (2009). O roli Elvise se údajně ucházeli i Ansel Elgort, Harry Styles nebo Miles Teller. 

15.července 2019 v 21:00, příspěvek archivován: 17.července 2019 v 13:23

Elvisův příběh zfilmoval už v roce 1979 režisér John Carpenter. V jeho verzi hudebníka ztvárnil Kurt Russell (Útěk z New Yorku, Věc). 

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...