Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Krásné ženy a rychlá kola. Hugh Jackman si zahraje magnáta Enza Ferrariho

Kultura

  18:00
Australský herec Hugh Jackman by měl hrát Enza Ferrariho v biografickém filmu režiséra Michaela Manna. Nahradí tak Christiana Balea, který od projektu odstoupil. Snímek o automobilovém magnátovi se plánuje již sedmnáct let.

Hugh Jackman foto: Shutterstock

RECENZE: Stárnoucí hrdina Wolverine odchází jako chlap

Hugh Jackman zazářil v kritikou výborně hodnoceném snímku Logan, natočeném podle komiksu studia Marvel. Magazín Deadline uvedl, že jednou z dalších rolí „Wolverina“ bude právě Ferrari. Ten začínal jako automobilový závodník, který později založil slavnou značku, dnešní synonymum pro luxusní sportovní vůz. Známý je i pro svou rivalitu s bratry Masseratiovými (také zakladateli stejnojmené značky) a bouřlivý vztah se svou ženou Laurou Dominicou Garello (tu má hrát herečka Noomi Rapaceová). Snímek vychází z bestsellerové knihy Brocka Yatese Enzo Ferrari: The Man, the Races, the Cars, the Machine.

Hugh Jackman při natáčení filmu Logan: Wolverine.
Hugh Jackman

Projekt filmu o Ferrarim byl nejdříve plánovanou spoluprací režiséra Manna s režisérem Pollackem, která začala před sedmnácti lety. Pollack v roce 2008 zemřel a snímek byl na dobu neurčitou dán k ledu. Se změnou představitele hlavní role debata o filmu znovu ožila. Hlavní postavu měl prve ztvárnit herec Christian Bale, ale nakonec nesouhlasil s tím, že by kvůli roli musel přibrat. Hugh Jackman se po skončení série o Wolverinovi může přestat tolik hlídat.

Legenda motorismu Enzo Ferrari.

Dva roky staré informace uvádějí, že film o Ferrarim připravuje i herec Robert de Niro, který je sám z části Ital jako Enzo. Režiséra snímku měl dělat Clint Eastwood. Film měl vyjít v roce 2016, ale nestalo se tak. Teď se zdá, že se po něm slehla zem a jeho současný stav je nejasný.

Režisér Michael Mann není žádným filmovým nováčkem. Jeho poslední režisérský snímek Hacker byl ale kasovním propadákem, který nezachránili ani Chris Hemsworth a Viola Davis v hlavních rolích. S rozpočtem 70 milionů dolarů vydělal celosvětově jen 19 milionů. V roce 2003 byl o Ferrarim natočen italský snímek stejného názvu. Původní televizní série měla takový úspěch, že se ji režisér Carlo Carlei rozhodl předělat jako celovečerní film.

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...