Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Křehké zpěvačky i tvrdí rockeři. Co vám po Colours nesmí chybět v přehrávači?

Kultura

  20:00
PRAHA/OSTRAVA - Zasněný popík, elektrizující hudební směsice, vyzrálé blues i oldschoolový punkový nářez. Server Lidovky.cz přináší pět tipů na interprety, které po festivalu Colours of Ostrava nesmí chybět v žádném hudebním přehrávači.

Colours of Ostrava 2018: Algiers foto: Yvetta Stránská

Aurora

Norské zpěvačce Auroře Aksnesové je pouhých 22 let, ale její atmosferický pop nepostrádá charakter i duši. Zasněnému procítění jednotlivých písní napomáhá i Aurořin měkký, až nevinný hlas. Aurora je navíc velmi pohybově nadaná, což je vidět v hudebních klipech.

Algiers

Americko-britská hudební smršť, která míchá všechny možné žánry od tvrdého rocku až po gospel. Skupina Algiers je jako zhudebněný protest proti kostnatosti a byrokracii dnešního světa. Jejich hudba rozhodně nepostrádá „drajv“, který žene kytarové a basové riffy rychlostí splašeného vlaku.

Alice Merton

Přípravy se vyplatily, festival měl hladký průběh, říká ředitelka Colours Holušová

Jaké to vlastně je, když nikde nezapustíte kořeny? Právě o tom zpívá Alice Mertonová ve své nejznámější písní. Písničkářka s charakteristickým hlasem i přes svůj mladý věk bydlela v celé řadě zemí. Její projev je dospělý stejně jako výrazná basová linka, která vždy její písně nerozlučně doprovází. Tahle dívka má před sebou velkou hudební budoucnost!

Slaves

Punk is not dead! Alespoň ne v podání britské úderky Slaves. Když v Ostravě na pódiu ukázali hned několik zesilovačů narovnaných na sobě, tak bylo jasné, že to bude pořádně hlasité. Britské duo (!!!) zaútočí na posluchače ve svých nahrávkách silou vystřelené rakety.

Ruthie Foster

Texasanka Ruthie Fosterová, bluesová diva, zcela okouzluje. Její hlas je jako velmi dobré víno, vyzrálý a barvitý. Bluesové nebe našlo svého anděla. Hned tři nominace na Grammy a bezpočet dalších ocenění budiž toho důkazem.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...