Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Krotitelé duchů oprašují po třiceti letech vybavení. Novinka bude přímé pokračování původních filmů

Snímek Ghostbusters: Afterlife (2020). Režie: Jason Reitman. foto: Columbia Pictures

LOS ANGELES - 9. července příštího roku zamíří do českých kin snímek Krotitelé duchů: Odkaz (Ghostbusters: Afterlife). Bude navazovat na kultovní první dva díly režiséra Ivana Reitmana. O pokračování se postará jeho syn Jason.
  14:00

Spenglerovi jsou chudí jako kostelní myši a musí se proto přestěhovat na to jediné, co jim ještě zbývá - na polorozpadlou farmu v americkém zapadákově. Farma i s nedalekým městečkem je často zmítána silnými půdními otřesy, i když neleží na žádné z tektonických desek. Vysvětlení podivného jevu by se mohlo nalézat právě na Spenglerovic farmě. Dnes již zesnulý Egon Spengler (Harold Ramis) byl totiž v osmdesátých letech členem známého paranormálního týmu Krotitelé duchů. Farma tak možná skrývá víc tajemství, než jen zaprášené vybavení z dob jeho největší slávy.

Snímek Ghostbusters: Afterlife (2020). Režie: Ivan Reitman.
Snímek Ghostbusters: Afterlife (2020). Režie: Ivan Reitman.

Noví Krotitelé duchů naváží přímo na druhý díl z roku 1989. Kultovní série se paradoxně třetího dílu s oblíbeným týmem třicet let nedočkala, ačkoliv projekt byl během let v různých fázích. Bill Murray za sebe uzel rozsekl definitivně v roce 2014, když zemřel herec Harold Ramis. Alespoň to tak vypadalo, protože podle dostupných informací by se zbytek původní osádky auta Ecto-1 měl ve filmu objevit.

Snímek natočil a napsal Jason Reitman (Juno, Děkujeme, že kouříte). Naváže tím na odkaz svého otce Ivana Reitmana, režiséra mimo jiné i prvních dvou snímků série Krotitelé duchů. Mimochodem, Ivan Reitman se narodil v roce 1946 v Komárnu, tehdejším Československu. 

Pokusit se o oživení série se snažil snímek Krotitelé duchů z roku 2016.  Pod vedením režiséra Paula Feiga vznikl čistě ženský tým, který neohromil diváky ani kritiku. Snímek si v kinech vedl tak špatně, že studio Sony Pictures zrušilo jeho plánovaná pokračování.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!