Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kylie Minogue v Praze dnes předvede show k novému albu Kiss Me Once

USA

  12:00
PRAHA - Australská zpěvačka Kylie Minogue dnes v rámci evropského turné k letošnímu albu Kiss Me Once vystoupí v pražské O2 areně. Na koncertu kromě novinek představí největší hity ze své již dvě dekády trvající kariéry. Do metropole se na stejné místo vrátí po dvou letech od své zastávky při Aphrodite: Les Folies Tour. Jako předskokan se představí anglická houseová dvojice mladých producentů Third Party.

Kylie Minogue na koncertě v Birminghamu 7. 10. 2014 foto: ČTK

Minogue na předchozích kocertech nabídla i nový singl Into The Blue, který se po vydání vyšplhal na 12. příčku hitparád. Z nového alba Kiss Me Once dále její fanoušci v Praze pravděpodobně uslyší skladby Beautiful, Kiss Me Once, Les Sex, Million Miles a Sexercize. Nebudou chybět ani převzaté skladby Kids od Robbieho Williamse, Need You Tonight z repertoáru skupiny INXS a hit The Locomotion od písničkářky Carole King.

Koncertní turné začalo ve Velké Británii a zahrnuje 31 vystoupení v 15 zemích, včetně 12 koncertů ve Velké Británii a Irsku.

Kylie Minogue (nar. 28. května 1968, Melbourne, Austrálie) zahájila kariéru už během 80. let, kdy hrála jednu z rolí v telenovele Sousedé. Podle Warner Music Australia prodala celosvětově přes 68 milionů desek. Hvězdou se stala na konci 80. let díky singlům I Should Be So Lucky a Locomotion.

V roce 2000 přišla s úspěšným albem Light Years, o rok později uvedla singl Can’t Get You Out of My Head z alba Fever.

K písni Come into My World z alba Fever natočil pro Kylie klip francouzský režisér Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli, Pěna dní):

V roce 2005 byla zpěvačce diagnostikována rakovina prsu, kterou se podařilo vyléčit. Na konci roku 2006 odehrála několik koncertů a následující rok vydala desáté CD s názvem X. V rámci světového turné Kylie X 2008 navštívila 12. května 2008 také Prahu, kde vystoupila ve vyprodané 02 areně.

Následující rok uspořádala svoje první turné v USA. Rok 2010 je ve znamení nového alba Aphrodite. Díky němu se stala po Michaelu Jacksonovi dalším sólovým interpretem, který má album na 1. místě britské hitparády ve čtyřech dekádách. V Česku se Aphrodite umístila na 5. příčce prodejnosti IFPI. Prvním singlem z desky byla písnička All The Lovers, druhým Get Outa My Way, třetím Better Than Today.

Autoři: ,