Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kytarista v ohrožení života. Brian May přiznal, že jeho nehoda při zahradničení byla vážná

Kultura

  5:00
LONDÝN - Kytarista slavné skupiny Queen o svém úrazu při zahradničení začátkem května mluvil převážně jako o „natržené za*nici“. V novém příspěvku na sociální síti Instagram ale zveřejnil, že mu šlo o život. Dostal infarkt a lékaři u něj objevili tři ucpané tepny.

Brian May (vpravo). foto: Jakub HněvkovskýLidové noviny

Dnes již 72letý kytarista v sérii Instagramových příspěvků prozradil, že když ho pustili z nemocnice po úrazu na zahradě, byl stále v takové agónii, že se mu chvílemi „chtělo začít skákat“. Lékaři ho poslali zpět na magnetickou rezonanci, která odhalila ischias, kompresi sedacího nervu. „To byl důvod toho, proč mi přišlo, jako kdyby mi někdo vrážel šroubovák do zad,“ popisuje v příspěvku.

Brian May s Adamem Lambertem.
Jim Beach (zleva), Roger Taylor, Brian May, Rami Malek, Graham King a Mike...

Během celé této příhody se zády se Mayovi dostavila náhlá silná bolest na hrudi a pak zase nečekaná lehkost. Další testy poukázaly na srdeční infarkt. Koronární angiogram posléze lékařům ukázal tři zablokované tepny. May popisuje, že ho někdo nabádal k operaci srdce, ale on se nakonec rozhodl pro tři implantované stenty - zdravotnické prostředky na zprůchodnění cév.

V příspěvku dále popisuje, že ho nález lékařů šokoval, protože sám sebe vždy považoval za zdravého člověka.  Jezdí pravidelně na kole a snaží se vyhýbat tučným jídlům. „Když dosáhneme podzimu života, musíme se o sebe začít starat,“ prohlásil. „To, co vypadá jako zdravé srdce, jím vůbec být nemusí.“ 

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...