Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Labuťácké jezero. Mužští baletní tanečníci pojedou do Stuttgartu na podporu žen

Kultura

  18:00
STUTTGART/PRAHA - Soubor Ballet Hommes Fatals čeká první zahraniční představení v Německu. Hostování se bude konat v neděli 19. února 2017 od 19 hodin v Kulturním a kongresovém centru Liederhalle ve Stuttgartu. Spoluorganizátor akce je asociace Ženy pomáhají ženám - Association Women help Women.

Ballet Hommes Fatals. foto: Marek Malis

Labutí jezero, Giselle, Raymonda, Don Quijote, Šípková Růženka - vybrané scény, na které tančí čistě mužský baletní ansámbl Ballet Hommes Fatals. „Představení jsme poprvé uvedli před rokem v divadle Hybernia v Praze, protože žádný podobný žánr se v České republice nevyskytoval,“ říká tanečník Michal Štípa. Představení sklidila veliký úspěch diváků a tanečníci se neustále snaží přidávat něco nového. „Německému publiku předvedeme poslední, osvědčenou verzi vystoupení. Labutí jezero neuvedeme v klasické podobě, jak jsou diváci zvyklí, udělali jsme novou upravenou choreografii, příběh bude trochu sarkastický s překvapivým vyústěním. Také ostatní známé variace předvedeme divákům v nečekané a originální podobě. Vybrané scény jsou vtipně vytvořené, jak po choreografické, tak herecké stránce. Diváci se mohou těšit na odlehčený humor,“ doplňuje Štípa.

Fotky z baletu Louskáček téměř ve tmě? Podívejte se

Ve Stuttgartu na tanečníky čeká moderní kulturní sál s kapacitou větší, než je tisíc diváků. Sbor je zvědavý, jak v Německu vystoupení přijmou. „Těším se moc, každé naše představení je trošku jiné. Musím reagovat na publikum i na mé kolegy, partnery na špičkách. Osobně jsem nikdy ve Stuttgartu nebyl, zajímá mě město a jeho atmosféra,“ shrnuje tanečník Karel Audy.

Představení 19. února 2017 v 19 hodin

Kulturní a kongresové centrum Liederhalle ve Stuttgartu

Termíny pražských představení:

13. února 2017 | 20:00 - Hybernia

28. března 2017 | 20:00 - Hybernia

18. dubna 2017 | 20:00 - Hybernia

24. května 2017 | 20:00 - Hybernia

19. června 2017 | 20:00 – Hybernia

Ballet Hommes Fatals je čistě mužský sbor baletních tanečníků z Národního divadla, které zpracovává klasické scény ze světového baletu. Soubor má v současné době deset členů.

Ballet Hommes Fatals.
Ballet Hommes Fatals.

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...