Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Labyrint světa a ráj srdce v novém kabátě. Komenského knížka vyjde v několika investičních edicích

Speciální edice Labyrintu světa a ráje srdce. foto: Práh

PRAHA - Literární klasika jako investiční příležitost? Původní vydání Labyrintu světa a ráje srdce u nakladatelství Práh získalo celou řadu cen. Nyní se kniha převlékla do nového kabátku od Pavla Růta.
  18:00

„S Mirkem Huptychem se na české kulturní scéně potkáváme už od osmdesátých let. Vždy jsme se navzájem respektovali, a v posledním desetiletí jsme se oba vydali na cestu hlubokého uměleckého ponoru a objevování podstaty a smyslu života. Zatímco já zůstal věrný literatuře, Mirek své vize vyjádřil a vyjadřuje v pozoruhodných výtvarných kolážích. Komenského Labyrint světa a ráj srdce se stal jeho osudovou knihou,“ vysvětluje vznik publikace nakladatel Martin Vopěnka. 

Speciální edice Labyrintu světa a ráje srdce.
Speciální edice Labyrintu světa a ráje srdce.

„Zejména limitovaná edice, vydaná v kůži, nás přinutila hledat už téměř zapomenuté knihařské postupy a znovu se učit dávným řemeslům. Ve výsledku se tak jedná o mnohem více než o vydavatelský záměr. Každý jsme do přípravy této knihy dali kus svého života a srdce,“ dodává Vopěnka. 

Limitovaná edice Labyrint světa a ráj srdce je vázaná v kožené ruční vazbě. Obsahuje 54 ilustrací doplněných o originální signovanou litografii. Každou knihu chrání ručně zpracovaná designová kazeta. Unikátnost knihy je i v jejím tiskařském a grafickém zpracování.

Edice je možné koupit za 37 tisíc Kč, 47 tisíc Kč nebo až za 77 tisíc Kč. Každá nabídne něco navíc. Knihu si lze zakoupit na webu www.lakara.london. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...