Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ladronkafest: Městská část Praha 6 ví, jak se slušně bavit

Kultura

  14:54
PRAHA - Ladronkafest je akce pro všechny, kdo chtějí své volno strávit aktivně. Letošní 8. ročník festivalu se koná v sobotu 19. září. Pořadatel Městská část Praha 6 tak představuje volný čas jako "bohaté menu aktivit a možností pro holky, kluky i rodiče".

Ladronkafest 2008 (Pavel Bém) foto: archiv LandronkafestReprofoto

Ladronkafest

19. 9. 2009 11:00 - 22:00
park u usedlosti Ladronka (Břevnovská pláň), Praha 6
www.ladronkafest.cz

V parku Ladronka bude přichystaná pěkná podívaná, sport, adrenalin, výtvarné dílny, workshopy, muzika, soutěže, tanec i móda. Vše zdarma a k vyzkoušení. Celým dnem provádí moderátorka Lenny Trčková a herec Jirka Mádl. A navíc na Ladronkafestu může každý host ochutnávat neobvyklé pochoutky.

"Ladronkafest je již tradiční a výjimečný městský festival. Připravuje přehlídku možností, jimiž lze obohatit svůj volný čas. Každý návštěvník zde může objevit nebo předvést svůj talent, seznámit se se zajímavými lidmi a skvěle se bavit," zve starosta Městské části Praha 6 Tomáš Chalupa.

Strhne i nesmělé přihlížející
Na Ladronce lze obdivovat exhibice na U rampě nebo se přihlásit ke kitesport school. "Kdo ještě nezkoušel jízdu na freebordu, přišel o slušnou dávku adrenalinu v krvi. Můžete si půjčit brusle a projíždět se po parku. Nebo si zahrát americký fotbal a rugby. Zaházet si s frisbee nebo vyzkoušet, co umí takové yoyo. Pro bojovníky připravujeme přehlídku bojových umění a juda. Tanečně bojové umění capoeira strhne i nesmělé přihlížející. Pokud rádi překonáváte překážky, je pro vás přichystán parkour. Anebo si vyzkoušejte sporty nanečisto na trenažéru Nintendo. Do všech aktivit vás zasvětí znalci v oboru," slibují pořadatelé.

Patronem sportovního programu je Michal Novotný, mistr snowboardcrossu. Na tvůrčí část programu nám dohlíží režisér Jakub Kohák. Pro zájemce se najdou výtvarné dílny a malování keramiky. Svou činnost představí řada neziskovek a k zahození není ani lekce první pomoci u dobrovolných záchranářů.

Na oběd doma zapomeňte
Soutěže probíhají nejen před festivalem na webu akce www.ladronkafest.cz, ale hlavně během Ladronkafestu. Zúčastnit se může každý. Stačí například poslat fotku do fotosoutěže a lze vyhrát výlet do ciziny. Hhudební talenti se můžou zúčastnit soutěže studentských kapel nebo si poslechněte beatbox battle. Hudební program vyvrcholí s The Tap Tap a Karolínou Ruppert.

Pořadatelé připraví pochoutky netradiční kuchyně, "takže na oběd doma zapomeňte". Jídlo a pití pro vegetariány i masožravce servírují celý den. Když na návštěvníky padne únava, můžou nabrat dech a energii v odpočinkové zóně. Program nabízí mnoho zábavy i bez alkoholu. Na Ladronkafest vás zve Městská část Praha 6 - ví, jak se slušně bavit.

Autoři:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...