Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Lazarus počesku. Poslední velké dílo Davida Bowieho uvede divadlo Komedie

Kultura

  10:00
Poslední dílo jedné z nejvlivnějších světových hudebních ikon Davida Bowieho muzikál Lazarus se představí i českému publiku. Premiéry jsou naplánované na 11. a 12. října 2019 v divadle Komedie. České nastudování vznikne v režii Mariána Amslera. Libreto hraných částí přeložil Michal Zahálka, písně zůstanou v anglickém originále s titulky. V hlavní roli budou alternovat Igor Orozovič a Ondřej Ruml. Předprodej vstupenek začne v pondělí 3. června.

David Bowie ve videoklipu Blackstar foto: Sony Music

Muzikál Lazarus se poprvé představil na konci roku 2015 v New York Theatre Workshop a byl jedním z posledních děl, které David Bowie dokončil před svou smrtí 10. ledna 2016. Následovalo úspěšné uvedení v King’s Cross Theatre v Londýně. Titulní roli u obou inscenací ztvárnil herec Michael C. Hall, jenž se proslavil titulní rolí v televizním seriálu Dexter.

Michael C. Hall v muzikálu Davida Bowieho Lazarus

Další uvedení Lazaruse následovaly například ve Vídni, Düsseldorfu, Hamburku, Norimberku, Amsterdamu či Oslu. Od konce května 2019 je na repertoáru Arts Centre – Playhouse v Melbourne.

Igor Orozovič

David Bowie napsal muzikál Lazarus společně s irským dramatikem Endou Walshem a kromě jeho starších hitů v něm zaznívají i písně z alba Blackstar, vydaného několik dní před zpěvákovou smrtí.

Ondřej Ruml

Jde o melancholický příběh o samotě, sebedestrukci a potřebě lásky. Navazuje na více než čtyřicet let starý film Muž, který spadl na Zemi, ve kterém ztvárnil Bowie roli mimozemšťana Newtona.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...