Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Na jaký festival? Poradí průvodce webu Lidovky.cz

Slovensko-cest

  18:00
S příchodem prázdnin připravil server Lidovky.cz jako každý rok seznam festivalů, které by neměly uniknout pozornosti. Kalendář obsahuje jak ověřené velké akce, tak i menší přehlídky s kvalitním programem.

Vystoupení kapely Wanastowi Vjecy na Colours of Ostrava foto: MAFRA - Adolf Horsinka

Letní festivaly 2014

Výběr 50 festivalů především z České republiky i s hodnocením, výčtem největších hvězd a případně i s popisem a mapou jak se do místa dostat naleznete na adrese lidovky.cz/festivaly

Letošní předposlední červnový víkend naplno startuje domácí festivalovou sezónu. Možné je vyrazit jak do Svojšic na legendární techno festival se stárnoucí hvězdou Maurem Picottem, tak do Ostravy, kde se v sobotu 21. června v historickém prostředí Dolu Michal předvedou Buty i Lenka Filipová.

I tyhle přehlídky najdete v přehledu připraveném ve spolupráci webu Lidovky.cz a Lidových novin. Oproti minulým rokům je seznam přehlednější, nově nabízí i hvězdičkové hodnocení, které má posloužit jako vodítko.

Festival Svojšice, snímek z roku 2013

Do přehledu se opět vklínilo několik zahraničních přehlídek z Německa, Polska a Slovenska, jež jsou v dobrém dosahu i pro českého hudebního fajnšmekra. Takže hezký hudební zážitek!

Přehled 50 festivalů i s ohodnocením autora článku najdete na lidovky.cz/festivaly.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...