Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Madonna přijede do Prahy. Vstupenka stojí i přes pět tisíc korun

Asie

  13:00
PRAHA - Americká popová hvězda Madonna vystoupí na podzim v rámci koncertního turné Rebel Heart v pražské O2 Areně. Předprodej vstupenek na koncert, který se odehraje 7. 11., začne 16. března.

Madonna během vystoupení na předevání hudebních cen Grammy foto: ČTK

„Turné na podporu stejnojmenného alba bude zahájeno 29. srpna v Miami. Zatím zpěvačka uvedla jen 35 termínů svých koncertů v Evropě a Severní Americe. Další termíny v Austrálii a Asii budou následovat,“ uvedl Petr Novák ze společnosti Live Nation. Podle něj bude evropská část turné odstartována 4. listopadu v Kolíně. Následoval budou Praha a pak například Barcelona, Paříž, Londýn a Glasgow.

Předprodej vstupenek v cenách od 1150 do 5760 korun začne v síti Ticketportal 16. března v 9:00 hodin.

„Madonna je i nadále jednou z nejúspěšnějších koncertních umělkyň v historii - její vystoupení jsou legendární. Jsme nadšeni, že se vrací na turné,“ uvedl prezident Global Touring a předseda správní rady Global Music Arthur Fogel. Madonnino turné navazuje na vydání alba Rebel Heart, které bude v Česku, Německu a Japonsku k dispozici 6. března, v dalších evropských státech 9. března a v Severní Americe o den později.

Recenze na toto její třinácté studiové album je mimo jiné označují za její nejlepší desku za posledních 17 let (The Sun).

Tři písně z desky Rebel Heart uspěly v globálním žebříčku iTunes. Mnohonásobná držitelka Gramnmy si jako aktuální singl vybrala skladbu Living For Love, která se drží na prvním místě hitparády Billboard Dance Charts; je to Madonnino 44. první místo. Madonna se nedávno představila na The Brits v Londýně a od 16. března se na celý týden objeví v americké Ellen DeGeneres Show.

Uznávaná zpěvačka, skladatelka a producentka má renomé jedné z nejúspěšnějších živých umělkyň všech dob. Šestapadesátiletá hvězda, která zahájila kariéru roku 1982 vydáním prvního singlu Everybody, snad nezažila vyloženě slabé období. Její styl a vůle provokovat sice nemusí vyhovovat každému, i ten největší její odpůrce ale musí přiznat, že už více než 30 let patří mezi nejvlivnější postavy světového showbyznysu. Na kontě má stamiliony prodaných desek a prý až miliardu dolarů tržeb.

Na cenách Grammy 2015 Madonna předvedla odvážnou kreaci

Zpěvačka, která se narodila jako třetí z osmi dětí a rodiče jí dali jméno Madonna Louise Veronica Cicconeová, už od počátku výrazně dbala na svou image. Od vzhledu holky z ulice přešla na konci 80. let k vyzývavé blondýně, aby se v 90. letech pokusila o seriózní vizáž v souvislosti s její filmovou rolí argentinské ikony Evy Perónové ve snímku Evita (1997). V dalších letech se vrátila do role prostopášnice a poslední alba propagovala sérií vyzývavých fotek.

Madonna předvedla odvážnou kreaci
Madonna během vystoupení na předevání hudebních cen Grammy

V Praze Madonna naposledy vystoupila v létě 2009, kdy do přírodního amfiteátru na Chodově přilákala 42.000 diváků. V české metropoli vystoupila poprvé v roce 2006 hned dvakrát, kdy vyprodala tehdejší Sazka Arenu (dnes O2 Arenu), kam přišlo celkem 34.000 lidí.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...