Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Marilyn Manson rozburácel Lucernu. Několik divaček omdlelo

Kultura

  8:09
PRAHA - Nové album Born Villain ve vyprodané pražské Lucerně představil excentrický americký rocker Marilyn Manson. Dále nabídl během své hlasité produkce i hity ze starších desek Antichrist Superstar a Mechanical Animals s texty na téma satanismu, drog, smrti i sexu.

Marilyn Manson foto: Lidové noviny

Ve zcela zaplněném sále s nedýchatelným vzduchem již před začátkem koncertu, který odstartoval více než hodinu po avizovaném začátku, omdlelo několik divaček. Skupinka příznivců, která se nedostala do vyprodané Lucerny, poslouchala dunivou muziku u pootevřeného nouzového východu do pasáže Lucerna. Jako předkapela vystoupila britská formace Eso.

ČTĚTE TAKÉ:

Manson, který už před lety úspěšně završil svou snahu o bezpohlavní zjev, zahájil koncert novou skladbou Hey, Cruel World... Album Born Villain, z něhož "mistr šoku a chaosu" vystupující i v Praze s nalíčenou tváří a v extravagantních oděvech, zastupují na turné vedle úvodní skladby ještě písně No Reflection, Pistol Whipped a Slo-Mo-Tion.

"Mansonovi se podařilo natočit velmi pestrou, takřka kompilační desku, která v různých momentech odkazuje na všechna období jeho kariéry. Najdeme tu jak industriální nářezy a klasické šlapavé rockové hity, tak intimní, temně romantické popové písničky v duchu tvorby posledních let," zhodnotil toto album hudební publicista Marek Odehnal.

Manson v Česku vystoupil popáté. V letech 2001 a 2007 odehrál dva halové koncerty v Praze, mezitím se roku 2003 zúčastnil festivalu v Táboře.

Třiačtyřicetiletý hudebník provokuje už svým pseudonymem, který Je složen z křestního jména slavné herečky Marilyn Monroe a příjmení hromadného vraha Charlese Mansona.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!