Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Marilyn Manson si zahraje jednu z hlavních postav v postapokalyptickém seriálu na motivy Stephena Kinga

Kultura

  13:00
LOS ANGELES - V chystané televizní adaptaci postapokalyptického románu Svědectví (The Stand) ztvární jednu z hlavních postav kontroverzní rocker Marilyn Manson. Román měl již jednu úspěšnou adaptaci v roce 1994.

Marilyn Manson. foto: Starophile.fr.stReprofoto

Svět, jak ho známe, už neexistuje. Bohem opuštěná pustina je nyní zmítána neustálým bojem dobra a zla. Přeživší chrání více než stoletá matka Abigail. Proti ní stojí ztělesnění toho úplně nejhoršího, muž s tajemným jménem Randall Flagg. Chystaná desetidílná adaptace televize CBS dorazí na obrazovky během roku 2020. Jejím tvůrcem bude režisér Josh Boone (Spisovatelé, Hvězdy nám nepřály)

Na předávání cen Golden Gods awards dorazili i Marilyn Manson s Alice Cooperem.
Na předávání cen Golden Gods awards dorazili i Marilyn Manson s Alice Cooperem.

Hlavní postavu ztvární kontroverzní herec Marilyn Manson, který má za sebou zatím jen několik menších rolích ve filmech jako Fízlové, hajzlové (2013) nebo Ďábelská hra (1999). Pro magazín Revolver prozradil, že se seriálu postaral i o hudbu. Spolu s americkým zpěvákem Shooterem Jenningsem předělali mimo jiné příhodně pojmenovanou skladbu The End (Konec) od skupiny The Doors.

stephen king

I sám Stephen King si myslí, že seriál bude „bomba“. „Pracují na tom lidé, kteří přesně vědí, co dělají. Ten scénář je výbušný. Výsledkem bude něco úžasného a hodného k zapamatování. Věřím, že seriál ukáže divákům takový svět, který, jak doufám, nikdy nenastane,“ sdělil spisovatel již v lednu letošního roku.

Kingův román Svědectví vyšel poprvé v roce 1978. Poprvé se na televizní obrazovky dostal v roce 1994 jako čtyřdílná minisérie, ke které napsal scénář sám King. Seriál měl úspěch u diváků a odnesl si dvě televizní ceny Emmy (za masky a zvuk).

Adaptace děl Stephena Kinga jsou dlouhodobě v módě. Kromě nedávných filmových adaptací Temné věže, To (druhý díl přijde do kin v září) a Hřbitovu zvířátek se televize předhání v seriálových podobách Kingových děl. Lze jmenovat například Castle Rock společnosti Hulu nebo Mr. Mercedes televize Audience.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!