Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Medvídek unikl na internet

Kultura

  19:28
PRAHA - Necelý měsíc po premiéře nového filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Medvídek se objevila pirátská kopie snímku ke stažení na internetu. Odkaz na stažení filmu se ve středu objevil na jednom tuzemském serveru. Podle nejmenovaného odborníka jde o kopii DVD s monofonním zvukem, kterou pravděpodobně pořídil někdo ze štábu během dokončování snímku.

Medvídek. foto: www.falcon.czReprofoto

V aktuálním žebříčku nejnavštěvovanějších filmů českých kin patří Medvídku druhé místo. Na kontě má dosud na 280.000 diváků a tržby ve výši 32 milionů korun.

Podobně na internetu před časem kolovala kopie filmu Jana Svěráka Vratné lahve, která unikla z materiálu určeného pro vnitřní potřeby ministerstva kultury. V polovině prázdnin se den po tuzemské premiéře objevila kamerová nahrávka české verze snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem.

Hořká komedie Medvídek nabízí divákům příběh ze současné Prahy. Jeho hrdiny jsou tři kamarádi, vesměs intelektuálové kolem čtyřicítky. "Je to film o samotářích, kteří se oženili, o nějaké životní etapě, která je zlomová pro vztahy mezi mužem a ženou. Je to film, který nějakým způsobem nazírá nejrůznější podoby lásky," tvrdí o příběhu svého snímku Hřebejk. Objeví se v něm Jiří Macháček, Ivan Trojan, Roman Luknár, Táňa Vilhelmová, Nataša Burgerová, Aňa Geislerová a v menších rolích i Klára Issová, Věra Křesadlová a Jiří Menzel.

Autor: