Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Mel Gibson byl v dubnu v nemocnici kvůli nákaze koronavirem. Už se plně uzdravil

Kultura

  19:10
Los Angeles - Americký herec Mel Gibson se na jaře nakazil koronavirem a byl týden hospitalizován. Oznámil to v pátek jeho zástupce, podle nějž se herec plně uzdravil.

Mel Gibson uvedl na benátském festivalu mimo soutěž svůj nový film Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny foto: Reuters

Hospitalizován byl v losangeleské nemocnici v dubnu. Od té doby byl podle zdroje znovu několikrát testován a vždy s negativním výsledkem. List The New York Times napsal, že byl čtyřiašedesátiletému Gibsonovi podán lék remdesivir, považovaný za účinnou látku proti covidu-19.

Mel Gibson ‚dokokrhal‘. Narážky na Židy a gaye byly moc, přišel kvůli nim o první roli

Gibsonovo jméno tak přibylo na seznam celebrit, které se rovněž musely s nákazou vyrovnat. Patří k nim herec Tom Hanks a jeho žena Rita Wilsonová, zpěvačka Pink nebo televizní moderátor George Stephanopoulos.

V USA se virem zatím nakazily více než čtyři miliony lidí a s covidem-19 zemřelo přes 144 000 pacientů.

Gibson se věnuje také režii a za historický film Statečné srdce získal roku 1995 Oscara za nejlepší film i režii. Začátkem tisíciletí se dostal do sporů s Hollywoodem za své antisemitské výpady a opilost. Později se omluvil a v roce 2016 prohlásil, že je střízlivý už deset let. Oscarovou nominaci získal i za film Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny z roku 2016.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!