Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Metallica ovládne kina ve 3D

Kultura

  17:20
PRAHA - Fanoušci legendární americké kapely se mohou těšit na jedinečný zážitek. Do kin vstupuje snímek, který spojuje filmový příběh a živé záběry z vyprodaného koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel všech dob.

Metallica ve 3D foto: Reprofoto

Snímek s podtitulem Through The Never, odkazující na stejnojmennou píseň z Black Album, přináší 3D filmové zpracování koncertního turné kapely, které natočil režisér maďarského původu Nimród Antal. Film nabízí netradiční pohled na dění na jevišti i v zákulisí prostřednictvím příběhu jednoho ze členů štábu, mladíka Tripa (Dane DeHaan). Ten je během koncertu vyslán na tajnou misi. To, co se zpočátku zdálo jako jednoduchá úloha, se postupně mění v nečekané dobrodružství na pozadí živého vystoupení Metallicy ve vyprodané aréně.

Příběh propojí nejslavnější skladby

Pro členy kapely byl velmi důležitý fakt, že režisér patří k jejich skalním fanouškům. "Je to úžasné," říká Robert Trujillo. "Bylo to pro nás zárukou toho, že má srdce na pravém místě, a že se do filmu pustil z jasně definovaných důvodů." Ve filmu zazní největší hity, které Metallica hrává na koncertech, např. Battery, The Memory Remains, Nothing Else Matters, Master of Puppets či Enter Sandman.

"Snažili jsme se vytvořit příběh, který by zapadal do této skladby písní," vysvětlil režisér. "Nadšení kapely, jejich energie a hlavně láska, s kterou dělají muziku, to všechno se přetavilo do filmu. Jsem na to velmi hrdý."

Metallica, jejímiž členy jsou James Hetfield (zpěv, kytara), Lars Ulrich (bicí), Kirk Hammett (kytara, doprovodný zpěv) a Robert Trujillo (baskytara, doprovodný zpěv), od svého vzniku v roku 1981 vydala 9 studiových alb, 4 záznamy živých koncertů a 37 singlů. Kapela získala 9 ocenění Grammy a prodala víc jak 105 miliónů kusů nosičů. Jejich deska "Metallica" se stal jedním z nejprodávanějších alb posledních 20 let.

Film Metallica: Through The Never bude mít exkluzívní premiéru v pražském kině IMAX 26. září, v ostatních českých a slovenských kinech se bude promítat od 3. října 2013.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!