Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Michal Hrůza vyrazí na divadelní turné. Doprovázet ho budou herci

Kultura

  16:00
Podzimní turné Michala Hrůzy, které zahrne celkem 16 koncertů, proběhne výhradně v divadelních sálech. Série koncertů odstartuje 14. října v Mladé Boleslavi a skončí pražským koncertem 16. prosince v divadle Hybernia. Na turné zazní průřez zpěvákovou tvorbou, ale i písně, které kapela odehraje naživo poprvé, a to songy z nového alba - Den Slunce či Vzducholoď. Všechny písně projdou budou představeny v akustické verzi.

Michal Hrůza s kapelou foto: Reprofoto

Jako bonus kapela představí publiku zbrusu novou písničku Padesátka, kterou Michal Hrůza složil pro stejnojmenný film Vojty Kotka.

„Na prknech, co znamenají svět se hraje. Možná někoho překvapí, že nejsme herci, ale muzikanti. Těšíme se na to, že předvedeme naše písně trochu jinak než jak je lidé znají. Rádi bychom lidem navodili pocit, že jsou u nás doma“ láká zpěvák Michal Hrůza na turné.

Michal Hrůza získal Anděla pro rok 2014 v kategorii Zpěvák roku

Na jednotlivých zastávkách se budou objevovat herecké osobnosti, které jsou s Michalem Hrůzou či kapelou pracovně spjaté, ať už to jsou herci a herečky z filmů či seriálů, k nimž Hrůza skládal hudbu, nebo herci z Hrůzových videoklipů. Filmové tváře se budou na koncertech střídat a podle organizátorů budou večerním překvapením. Pozvání na koncerty přijali například Jan Budař, Jiří Dvořák, Roman Vojtek a další.

Autor: