Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Milan Cais, zpěvák a bubeník Tata Bojs, boural na motorce

Kultura

  10:51
PRAHA - Zpěvák a bubeník Tata Bojs a zároveň uznávaný výtvarník Milan Cais havaroval na motocyklu a skončil v nemocnici. Kapela kvůli jeho zraněním musela až do podzimu odříci všechny koncerty. Napsal to zpravodajský server iDnes.cz.

Tata Bojs foto: archiv T/B

Tata Bojs měli v srpnu odehrát tři festivalové koncerty: ve Vyškově (14. srpna na Rock Shock Open Air Festivalu), ve Mnichově Hradišti (22. srpna v rámci Summer Aquaparty V.) a ve Vroutku (28. srpna na Rock For Churchill festivalu). Kvůli Caisovu zranění kapela tyto vystoupení musela zrušit. Společná vystoupení s Ahn Triem koncem roku by už měli zvládnout.

Server uvádí, že se nehoda stala minulý týden v Praze. "Vozidlo jedoucí před Milanem mělo technickou závadu, díky které došlo k rozlití oleje na vozovku a následné havárii Milanova motocyklu," pospal iDnes.cz okolnosti nehody Michal Máka z firmy Warner Music, u které Tata Bojs vydávají svá alba. Cais skončil ve vojenské nemocnici ve Střešovicích. "Měl zlomená a pohmožděná žebra, lopatky a klíční kosti. V nemocnici pobyl několik dnů, v tuto chvíli se již zotavuje doma," podotkl Máka.

Tata Bojs je pražská alternativní hudební skupina, vznikla v roce 1988. Zakládajícími členy jsou Mardoša a Milan Cais, ve stálé sestavě hrají i Vladimír Bár, Dušan Neuwerth a Jiří Hradil. Jejich Nanoalbum získalo v roce 2005 čtyři Zlaté anděly. Na jaře roku 2007 Tata Bojs vydali zatím poslední album zvané Kluci kde ste? a vloni vyšlo také společné album Smetana (s Ahn Triem).

Autoři: