Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Mistr Jedi se vrací. Seriál o Obi-Wanovi nabídne herce z filmů i nové tváře

Kultura

  16:30
DALEKÁ, PŘEDALEKÁ GALAXIE - Společnost Disney zveřejnila kompletní obsazení chystaného seriálu ze světa Star Wars věnovaného mistrovi Jedi Obi-Wanu Kenobimu. Kromě herců z takzvané prequelové trilogie se v seriálu objeví i jiné známé tváře.

Obi-Wan Kenobi, rytíř Jedi. foto: Reprofoto

Ústřední role v novém seriálu připadly hercům Ewanu McGregorovi a Haydenu Christiensenovi. Ti si v takzvané prequelové trilogii (Star Wars epizody 1, 2 a 3) zahráli Obi-Wana Kenobiho a Anakina Skywalkera.

Daisy Ridleyová jako Rey. Film Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019). Režie: J....
Snímek Star Wars: Vzestup Skywalkera (2020). Režie: J. J. Abrams

V seriálu si dále zahrají Moses Ingram (Dámský gambit), Joel Edgerton (Dárek, Rudá volavka), Kumail Nanjiani (Pěkně blbě, Spolujízda), Rupert Friend (Kid), O’Shea Jackson Jr. (Dokonalá loupež), Sung Kang (Rychle a zběsile 6), Simone Kessellová (Rozstřel), Benny Safdie (Dobrý časy) nebo Indira Varnová (Hra o trůny). 

Fanouškům určitě něco říkají i jména Joel Edgerton a Bonnie Piesseová. Tato herecké dvojice si totiž ve filmu Star Wars: Klony útočí (2002) zahrála strýčka Owena a tetičku Beru, adoptivní rodiče Lukea Skywalkera. Je tedy jisté, že i s nimi se v seriálu divák setká. 

Pokud bude natáčení pokračovat podle plánu, Obi-Wan by se měl na obrazovkách ukázat v dubnu 2022. Dílo je zatím teprve v produkční fázi, a proto není ani jasné, okolo čeho se bude točit příběh. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!