Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Mládí, žárlivost, fascinace. Divadlo v kině představí českým divákům ‚agentku Scullyovou‘ v roli divadelní divy

Kultura

  16:00
Kino Aero si na duben přichystalo v rámci svého programu Divadlo v kině přenos hry All about Eve (Vše o Evě). Hru uvedlo v únoru londýnské divadlo Noël Coward Theatre. V hlavních rolích září herečka Gillian Andersonová a Lily Jamesová.

Herečky Gillian Andersonová a Lily Jamesová foto: Perou

Divadelní hra Vše o Evě vypráví příběh Margo Channingové, opravdové divadelní hvězdy. Pozornost se upírá a vždycky upírala jen na ni. Byla legendou. Ale teď tu je i Eva. Její největší fanynka. Mladá, krásná Eva. Zlaté děvče, dívka od vedle. Ale víte vše o Evě? 

Gillian Andersonová alias agentka Scullyová vytvořila svou první módní kolekci

Nová produkce jednoho z nejinovativnějších divadelních režisérů světa, Belgičana Iva van Hoveho, rozhrne oponu zakrývající svět žárlivosti a ambicí a položí nám otázku, proč nás neustále tak fascinují celebrity, mládí a identita. 

Pro divadelní verzi Vše o Evě využil režisér Van Hove stejnojmenný film Josepha L Mankiewicze z roku 1950 oceněný šesti Oscary a hru Evina moudrost od Mary Orrové. O scénu a svícení se postaral opět režisérův partner Jan Versweyveld, hudbu složila uznávaná zpěvačka PJ Harvey.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

About Last Night. #AllAboutEve

Příspěvek sdílený All About Eve (@allabouteveplay),

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...