Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Móda vzpomínkových dílů. HBO po setkání herců ze sitcomu Přátelé plánuje i Fresh Prince

Kultura

  5:00
LOS ANGELES - Těžká nostalgie. Fresh Prince (Will Smith) nemíří do Bel Air, ale díky HBO na obrazovky. Televize se rozhodla natočit vzpomínkový díl, v němž se sejdou herci seriálu populárního v devadesátých letech. Podobný projekt právě chystá i k sitcomu Přátelé.

Seriál Fresh Prince (1990-1996). foto: NBC

Letos v září uplyne třicet let od premiéry sitcomu Fresh Prince. V něm se mladík Will (přezdívaný Fresh Prince) po potyčce s místním gangem musí přestěhovat z poměrně chudých filadelfských poměrů k rodině svého strýčka Phillipa. Ta žije v honosném sídle v jedné z nejluxusnějších amerických čtvrtí. Tento přesun a střet dvou rozdílných sociálních vrstev s sebou přinesl řadu komických situací.

Seriál Fresh Prince (1990-1996).
Seriál Fresh Prince (1990-1996).

Podle tiskové zprávy se bude vzpomínkový díl zcela bez předem daného scénáře. Herci se ohlédnou za seriálem, pobaví se o jeho kulturním vlivu a zavzpomínají na vtipné momenty. Díl se bude natáčet na výročí premiéry seriálu, ve čtvrtek 10. září. 

Dílu se zúčastní  Will Smith (Will), Tatyana Aliová (Ashley), Karyn Parsonsová (Hilary), Joseph Marcell (Geoffrey), Daphne Maxwell Reidová (teta Viv), DJ Jazzy Jeff (Jazz) a miláček fanoušků Alfonso Ribeiro (Carlton). Patricarcha rodu strýček Philip bohužel ne, protože jeho představitel James Avery zemřel v roce 2013. 

Podobný projekt plánuje HBO již delší dobu pro sitcom Přátelé. Epizoda se měla natáčet již v květnu, ale koronavirus měl přípravy zhatit.