Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Oživlé mrtvoly jsou stále v kurzu. Nejvíce nelegálně stahovaným seriálem roku byli Živí mrtví

Kultura

  16:00
INTERNET - Server Torrentfreak zveřejnil každoroční tabulku nejvíce stahovaných seriálů na internetu. Seriál Živí mrtví se letos těší z této pochybné výhry, protože po šesti letech sesadil Hru o trůny. ‚Výborně‘ se umístil také třeba komiksový Flash nebo oblíbený sitcom Teorie Velkého třesku.

Nemrtvý chodec ze seriálu Živí mrtví: Počátek konce. foto: AMC

Chceme náš příběh vyprávět ještě velmi dlouho, říkají producenti Živých mrtvých

Šest let za sebou držel pochybné prvenství v žebříčku nelegálního stahování seriál Hra o trůny. Poslední série si ale loni dala pauzu. Na první místo se díky tomu dostalo postapokalyptické drama Živí mrtví televize AMC. To se letos přehouplo již do své deváté série, která je sice kritikou výborně hodnocená, ale sedmá a osmá série znamenala pro kritiky i některé diváky naopak pomyslné dno. Následoval odliv fanoušků. I tak se ale seriál stále drží na výsluní, což ukazuje i tabulka pirátských stažení.

Ve světě komiksových filmů vládne gigant Marvel se svými Avengers, Iron Manem nebo Captainem Americou. U nelegálně stahovaných seriálů ale Marvel porazilo studio DC, které má v prvních deseti hned tři svoje kousky - superrychlého Flashe (2. místo), lučištníka Green Arrowa (6. místo) a všemocnou skupinu Legends of Tomorrow (9. místo).

Robert Ford (Anthony Hopkins), muž mnoha tajemství.
Nemrtví se připravují na oběd. Seriál Živí mrtví: Počátek konce.

Překvapivé je umístění seriálu Westworld (8. místo). Dystopické drama podle knižní předlohy spisovatele Michaela Crichtona je po Hře o trůny jedním z nejsledovanějších seriálů televize HBO. První série byla v roce 2016 na třetí příčce hned po Hře o trůny a Živých mrtvých.

10 nejvíce nelegálně stahovaných seriálů roku 2018

1) Živí mrtví (The Walking Dead)
2) The Flash
3) Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)
4) Vikingové (Vikings)
5) Titans
6) Arrow
7) Lovci duchů (Supernatural)
8) Westworld
9) Legends of Tomorrow
10) Kravaťáci (Suits)

(údaje dle serveru Torrentfreak)

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!