Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Můj Star Trek bude sprostý, tvrdí Quentin Tarantino. Scénář sci-fi filmu ‚pro dospělé‘ už je údajně hotový

Kultura

  5:00
LOS ANGELES - Režisér Quentin Tarantino oznámil novinářům, že už má k dispozici připravený scénář ke svému chystanému sci-fi filmu ze světa Star Trek. Je ale údajně takový, že si není jistý, že mu ho studio schválí. Tarantinův zatím poslední film Tenkrát v Hollywoodu sklidil velmi nadšené ohlasy.

Quentin Tarantino foto: Reuters

„Už k tomu existuje scénář. Ještě se nad ním musím pořádně zamyslet, ale zatím jsem na to neměl čas,“ odpověděl Tarantino novinářům na otázku, zda bude opravdu režírovat film z kultovního sci-fi univerza. „Podle scénáře je to film pro dospělé. Pokud to nakonec natočím, tak to tak zůstane,“ sdělil poté v rozhovoru magazínu Empire.

Leonardo DiCaprio jako herec Rick Dalton. Snímek Tenkrát v Hollywoodu (2019)....
Cliff Booth (Brad Pitt) a Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Foto z natáčení...

Autorem scénáře je Mark L. Smith (Díra, REVENANT Zmrtvýchvstání), který Tarantinovi pomáhal zhmotnit jeho vizi. Tarantino s nápadem na „dospělý“ Star Trek ale původně prý oslovil přímo režiséra J. J. Abramse, který v roce 2009 odstartoval novou etapu ságy Star Trek třemi úspěšnými filmy s Chrisem Pinem (Outlaw King, Za každou cenu) v hlavní roli.

Jdu do toho

tarantino

K Tarantinově projektu se vyjádřil i herec Zachary Quinto, představitel Vulkánce Spocka z Abramsových filmů. „Ano, jsme tomu všichni hrozně otevření. Vím, že se o tom ve studiu baví, ale zatím beze mě. Uvidíme, co z toho nakonec bude,“ sdělil v internetovém podcastu Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu.

Studio Paramount, které filmy z této ságy natáčí, má ale v poslední době problémy. V přípravě je čtvrtý díl (Tarantino by dělal nejdříve až pátý), ale v lednu od projektu odešly dvě důležité hvězdy - Chris Pine a Chris Hemsworth. Projekt je nyní u ledu a zatím není jasné, zda se je Paramount pokusí přemluvit, pokračování natočí s jinými herci, nebo od projektu úplně upustí (pak by ale byl ohrožen i ten Tarantinův). 

Quentin Tarantino minulý měsíc na filmovém festivalu v Cannes představil zatím svůj poslední snímek Tenkrát v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood). Příběh o těžkém hereckém údělu a vraždícím kultu sklidil nadšené ovace všech, kteří ho viděli. Velkou zásluhu na tom měli i Leonardo DiCaprio a Brad Pitt v hlavních rolích. Někteří dokonce snímek označili za nejlepší Tarantinův film od dob kultovního Pulp Fiction - Historek z podsvětí (1999). Tenkrát v Hollywoodu zavítá do českých kin 8. srpna.

quentin tarantino

Americký režisér scenárista a herec. Nějaký čas se živil tím, že uváděl hosty v jednom z amerických pornokin. Na svém režijním kontě má dvanáct filmů. Obdržel dva Oscary - jeden za scénář ke snímku Pulp Fiction - historky z podsvětí (1999) a druhý za scénář k filmu Nespoutaný Django (2012).

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...