Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Music Festiwall je pro muzikanty i laiky. Láká na Pavlíčka v mezinárodním kytarovém triu

Kultura

  6:15
Pod názvem Music FestiWall 2017 se odehraje v pátek a sobotu 8. a 9. září v modřanském areálu Kytary.cz druhý ročník přehlídky, určené muzikantům i nejširší veřejnosti s hvězdnou účastí. Vstup je zdarma.

Michal Pavlíček foto: MAFRA

Hlavním lákadlem bude v sobotu večer „koncert, který ještě nikdo nikdy neviděl a zřejmě se ani nezopakuje,“ jak říkají organizátoři. Řeč je o unikátním spojení předního českého kytaristy Michala Pavlíčka s britským mistrem tohoto nástroje Alexem Hutchingsem a jeho irským kolegou Simonem McBridem.

„Michal Pavlíček nejprve zahraje průřez svojí tvorbou. Pak si přizve na pódium Simona Mc Brida (kytara, zpěv) a Alexe Hutchingse (kytara), a společně zahrají vlastní úpravy skladeb Jeffa Becka a Jimiho Hendrixe,“ uvádí za pořadatele Filip Černý.

První, páteční festivalový den bude odpoledne a večer patřit hlavně dětem, které čekají workshopy, zkoušení nástrojů nebo koncerty The Tap Tap nebo Groove Army. Pořadatelům se letos rovněž rozrostla veletržní část akce, včetně výstavy exkluzivních nástrojů nebo ukázky novinek pro DJe a producenty.

„Lákavá bude jistě výstava a představení unikátních custom shop modelů luxusních akustických kytar Taylor z Kalifornie, ukázka luxusních amerických kytar od kultovní značky PRS, přehlídka prémiových elektrických kytar Ibanez, přičemž většina z nich bude v ČR k vidění poprvé v historii, nebo živé vyhlášení soutěže o akustickou kytaru Fender Paramount,“ popisují organizátoři.

Během dvou dní se v Modřanech představí formou koncertů či workshopů také dvorní kytarista Ozzyho Osbourna Gus G, italský kytarový virtuóz Peppino D’Agostino vyhlášený v časopise Guitar Player jako nejlepší akustický hráč světa nebo reprezentanti české scény Zdeněk Bína s Janem Urbancem, bubeník Dano Šoltis či kapely Coccote minute a The.Switch. Koncerty doplní prezentace atraktivních nástrojů, semináře, besedy a workshopy.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!