Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

‚Myslela jsem, že mě chce zabít.‘ Herce Armieho Hammera vyšetřuje policie kvůli sexuálnímu násilí

Kultura

  14:00
LOS ANGELES - Dívka, médiím známá jen jako Effie, tvrdí, že s ní populární americký herec randil v době, kdy byl ještě ženatý. Měl ji opakovaně znásilňovat a fyzicky jí ubližovat.

Oliver (Armie Hammer) něco píše. Snímek Dej mi své jméno (2017). Režie: Luca Guadagnino. foto: FRENSY FILM

Dívka známá jako Effie tvrdí, že se s hercem poznala přes sociální síť Facebook v roce 2017, když Hammer natáčel snímek Dej mi své jméno. Nějakou dobu spolu udržovali poměr i navzdory tomu, že byl Hammer v té době ženatý s moderátorkou Elizabeth Chambersovou. 

Jedna schůzka prý ale zašla tak daleko, že ji herec opakovaně několik hodin v kuse znásilňoval a mlátil jí obličejem o zeď. „Myslela jsem, že mě chce zabít,“ popsala dívka.

První shledání Olivera (Armie Hammer) a Elia (Timothée Chalamet). Snímek Dej mi...
Henry Cavill jako Napoleon Solo a Armie Hammer jako Ilja Kurjakin.

Během čtvrteční tiskové konference Effie přednesla prostřednictvím své advokátky Glorie Allredové důkazy včetně fotografií zranění, která ji Hammer způsobil. Podle dostupných informací ale na herce nehodlají podat žalobu. Hammera ale stejně začala prošetřovat losangelská policie.

Armie Hammer se prostřednictvím svých právníku nařčení brání a tvrdí, že s Eddie sice sexuální poměr opravdu měl, ale vše probíhalo na bází oboustranného souhlasu. 

Před několika měsíci o vztahu s Hammerem pro magazín Vanity Fair promluvila i jeho bývalá partnerka, modelka Paige Lorenzeová. „S ním jste nikdy nevěděli, co bude. Šel z něj strach. Říkal mi divné věci. Mluvil třeba o tom, že by chtěl sníst moje žebra,“ popsala. 

Americký herec Armie Hammer (vlastním jménem Armand Douglas Hammer) se po menších rolích proslavil v roce 2010 ve filmu Sociální síť. V roce 2013 se objevil po boku Johnnyho Deppa v hlavní roli filmu Osamělý jezdec. V roce 2015 pak zase ztvárnil ruského agenta ve špionážní komedii Krycí jméno U.N.C.L.E.