Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Na českou scénu přichází ‚office pop’. Simple Muffin hrají pro kancelářské krysy

Kultura

  6:00
PRAHA - Kafíčka, malý pátek, cigárka, surfování na internetu a večerní popíjení v barech. O tom všem je píseň Korporát od skupiny Simple Muffin. Jejich styl je v českém prostředí netypický, říkají mu „office pop“ a cílí na zaměstnance, kteří od pondělí do pátku sedí u počítačů v kancelářích.

„Pro studenty, hospodské a zahradníky hraje každý, my jsme kapelou těch, o kterých se moc nemluví a nejsou to hrdinové doby. Kapelou kancelářských krys,“ říká zpěvák Martin Kössl.

Debutový singl Korporát vznikl v koprodukci s producentem Martinem Ledvinou, který stojí za alby Debbi, Mandrage, Marka Ztraceného či Anety Langerové. Současně k němu natočili i videoklip, který právě pustili do světa.

Stěžejní téma - život v korporátních kancelářských halách - se snaží přenést i na koncertní pódia. „Nejzásadnější jsou pro nás koncerty. Hlasujeme s lidma o odměnách, řešíme excelové tabulky, mizerný šéfy a kvalitní kancelářskou prokrastinaci. A u toho většinou roztancujeme sál. Už nás unavovalo převlíkat se z pracovního úboru s kravatou do ‚rockovýho’ a tvářit se přísně. Jsme kancelářský krysy a bylo na čase to přiznat.“ dodává basista Vítek Zima.

Nejbližší příležitost se o tom přesvědčit bude ve středu 30. září v Café V Lese, kde proběhne i křest a live premiéra videoklipu.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!