Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Na kralupském Lednovém undergroundu vystoupí Dusilová i Töpferová

Kultura

  17:00
KRALUPY NAD VLTAVOU - V sobotu 24. ledna bude KD Vltava v Kralupech nad Vltavou již po dvanácté hostit benefiční festival Lednový underground, na kterém letos vystoupí Lenka Dusilová, Marta Töpferová, kapely United Flavour, Vltava, Eggnoise nebo Hm...

Lenka Dusilová a Baromantika. foto: Adam Holý

Lenka Dusilová, jedna z nejoceňovanějších tuzemských zpěvaček, hledá v hudbě nové světy postavené na spolupráci s celou řadou skvělých českých i zahraničních muzikantů a nebojí se experimentovat. Svůj repertoár představí zpěvačka v sólovém vystoupení s pomocí svého hlasu, kytary a nejrůznějších krabiček. Marta Töpferová, která žije v New Yorku a její písně jsou směsí hispánského folklóru, americké kultury a jejího východoevropského dědictví, vystoupí na letošním Lednovém undergroundu s hudebníky z Německa, Španělska a jižní Ameriky.

Dalším hostem koncertu bude multikulturní kapela United Flavour s frontmankou Carmen ze Španělska a baskytaristou Djeiem z Pobřeží slonoviny, jejich hudba spojuje prvky reggae, latina, R&B, soulu a hiphopu.

Vystoupí také kapely Vltava, Eggnoise a Hm... a další. Program LU 2015 uzavře originální garage punk z Mělníka v podání The OXX.

Lednový underground začíná v sobotu už v 15 hodin programem pro dětské diváky - zahraje Amálka K. Třebická, kralupská jazyková škola Playground English, jejichž členy bude na nástroje doprovázet mimo jiné Ondřej Galuška z kapely Eggnoise. Písničky pro děti zahraje i skupina Hm...

Festival je benefiční a veškerý výtěžek půjde na rozvoj Dvořákova gymnázia a SOŠE v Kralupech nad Vltavou. Kromě běžných vstupenek (250 Kč v předprodeji, na místě 300 Kč, studentské vstupné je 200 Kč v předprodeji a 250 Kč na místě), si mohou si zájemci zakoupit i sponzorskou vstupenku s festivalovým dárkem za 500 Kč. Děti do 6 let mají vstup zdarma, děti 7-12 mají vstupenky za 50 Kč.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!