Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Na olomoucký Bounty Rock Cafe Open Air míří legendární Jethro Tull

Kultura

  6:00
OLOMOUC - V sobotu 14. června zahraje v rámci letošního ročníku Bounty Rock Cafe Open Air v areálu Korunní pevnůstky britská skupina Jethro Tull. Do Olomouce se vrací po třech letech. Na festivalu dále vystoupí Dan Bárt s kapelou Alice či Hudbu Praha.

Jethro Tull, KCP 2009 foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Britští rockeři, v jejichž čele stojí zakladatel kapely Ian Anderson, svůj poslední koncert v v Olomouckém kraji odehráli v červnu 2011 za hradbami hradu Helfštýna na Přerovsku. Koncert, na kterém Jethro Tull doprovázelo smyčcové kvarteto ostravského Janáčkova komorního orchestru, si tehdy nenechalo ujít na 1300 lidí. Na olomouckou akci se jich vejde podstatně více - kapacita koncertu je 10.000 lidí.

Před Jethro Tull vystoupí Supergroup.cz

Bounty Rock Cafe Open Air 2014 začne v areálu pevnůstky příští sobotu v 13:00. Zahájí jej olomoucká supergroup, složená z lektorů Olomouckého hudebního institutu. Mezi nimi nebudou chybět zpěvák Adam B. Sychrow, baskytarista Lukáš Mareček, bubeník Martin Svoboda či klávesista Filip Tailor. Před hlavním koncertem Jethro Tull bude mít prostor Supergroup.cz, v níž se sešli hudebníci Michal Pavlíček, Kamil Střihavka, Miloš Meier, Vladimír Guma Kulhánek, Roman Dragoun a Jan Hrubý. Na festivalu budou mít jednu ze svých zastávek během svého turné. "Supergroup.cz hrají domácí klasiku od skupin Stromboli, Progres 2, Futurum a ETC. Česká rocková špička nabídne též skladby z repertoáru Free, Deep Purple, AC/DC či Led Zeppelin," řekl organizátor festivalu Dušan Neumann.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...