Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Na šlapadle na festival. Vltavu zaplní stovky plavidel

Kultura

  12:00
PRAHA - Máte rádi vodu a hledáte něco netradičního? První ročník festival Praha - Sen letní noci by mohl být tím pravým pro vás. Na Vltavě se sjedou stovky malých a velkých lodiček. Dorazit může každý, ať už třeba na motorovém člunu nebo na šlapadle.

Šlapadlo - archivní foto. foto: Pavel Wellner, Lidové noviny

Úterní večer 27. července bude v metropoli patřit Vltavě. Koryto řeky mezi Karlovým mostem a mostem Legií se totiž v rámci prvního ročníku festivalu Praha - Sen letní noci zaplní stovkami malých i velkých lodí.

Akci, kterou hudebně doprovodí hvězda world music Goran Bregović a jeho Svatební a pohřební orchestr, bude možné sledovat z přilehlého nábřeží, mostů nebo Střeleckého ostrova a Kampy.

Připlout může každý

Ti, kteří se však chtějí pohybovat v samotném 'kotli', mohou připlout na vlastních nebo vypůjčených lodích, loďkách nebo šlapadlech. Organizátoři ale kvůli očekávanému velkému zájmu upozorňují, aby se zájemci dostavili včas a nejlépe se předem registrovali.

Kromě hudebního zážitku by se festival, jehož partnerem jsou i Lidové noviny, měl stát také krásnou podívanou. Svítící lodě budou na hladině doprovázet světla z luceren, které si každé plavidlo může na festivalový večer vypůjčit. Vstup na festival je zdarma.

Praha - Sen letní noci

Více o festivalu a půjčování plavidel čtěte ZDE.

Autor: