Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Na virtuálním koncertu ‚Jeden svět společně doma‘ na podporu WHO vystoupí Lady Gaga či Billie Eilish

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: ČTK

Ženeva - V boji proti koronavirové pandemii odehrají hvězdy světové populární hudby 18. dubna velký dobročinný koncert vysílaný televizemi i sociálními sítěmi. Do projektu One World together at home (Jeden svět společně doma), jehož cílem je vybrat peníze do fondu Světové zdravotnické organizace (WHO), se zapojí slavní zpěváci a hudebníci jako Lady Gaga, Alanis Morissetteová, Billie Eilish, Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder nebo Lang Lang.
  21:05

Zpěvačka Pink vyhrála nad koronavirem. Na boj s názkazou věnuje více než 25 milionů korun

O akci informovala její spoluorganizátorka Lady Gaga, která se na dálku připojila k jedné z tiskových konferencí WHO. Společně budou koncert vysílat televize a sítě ABC, NBC, CBS, iHeartMedia a Bell Media. K vidění bude také na internetových platformách jako jsou YouTube či Apple TV a na facebooku, instagramu či twitteru.

Podle zpěvačky má být koncert vyjádřením díků zdravotníkům v mnoha zemích, často pracujících bez odpovídající ochrany před nákazou. Lady Gaga upozornila, že je naléhavě potřeba dát více peněz na ochranné prostředky a testování.

Lady Gaga a organizace Global Citizen dosud na boj s koronavirem za pouhých sedm dní vybraly 35 milionů dolarů (přes 890 milionů korun).

Šéf WHO zkritizoval nošení roušek pro zdravotníky běžnou populací. Samy o sobě prý nejsou zázračným řešením

Popové hvězdy hrály z obývacích pokojů a kuchyní na podporu pomoci proti koronaviru už na konci března. Billie Eilish zpívala na pohovce, Elton John hrál na klávesy, které patří jeho dětem, a Backstreet Boys harmonicky ladili z pěti různých míst, zatímco se společně s desítkami dalších muzikantů zapojili do netradičního koncertu, který odvysílala americká televize Fox.

Cílem akce bylo získat peníze pro organizace pomáhající lidem těžce zasaženým pandemií covid-19. Mezi dalšími, kdo vystoupili u sebe doma v rámci koncertu iHeart z obývacích pokojů pro Ameriku, byla také Mariah Careyová, Camila Cabellová, Alicia Keys, Shawn Mendes a Sam Smith.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!