Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Nabité kolty a plivání na podlahu. HBO plánuje film podle úspěšného seriálu Deadwood

Kultura

  14:00
Seriál Deadwood byl jedním z prvních velkých vlastních projektů televize HBO. O filmu na motivy drsného westernu se spekuluje už od zrušení seriálu v roce 2006. Magazín TV Line přišel s informací, že HBO natáčení potvrdila. První klapka by měla padnout na podzim roku 2018.

Herec Michael Keyes v seriálu Deadwood. HBO. foto: HBO.

Seriál Deadwood se točí okolo Setha Bullocka (Timothy Olyphant). Seth byl ještě nedávno strážcem pořádku. Ve snaze začít nový život se ale přestěhuje do města Deadwood v Jižní Dakotě jako úplně normální občan. Chce si otevřít obchod a těžit ze zlaté horečky, která právě zuří na Divokém západě. Seth ale pomalu zjišťuje, že do města se právě kvůli horečce stahuje ta nejhorší sebranka a že před minulostí se utíká opravdu těžko...

Deadwood vysílala televize HBO mezi roky 2004 a 2006. Seriál Davida Milche má na kontě jeden Zlatý Glóbus a osm televizních cen Emmy.

Sonda do hlavy sériových vrahů. Úspěšný seriál Mindhunter točil i David Fincher

O možném filmu se mluvilo již od roku 2006. Magazínu TV Line teď ale informaci o plánovaném natáčení potvrdily nejmenované zdroje přímo od HBO. Je to logické. Casey Blois, programový ředitel HBO, minulé léto řekl: „Chtěl jsem dobrý scénář, který by byl schopen stát sám o sobě. David Milch mi ho dodal a je skvělý. Pokud se nějak finančně dohodneme, projektu nic bránit nebude.“

Natáčení má začít na podzim roku 2018. Podle Bloisových slov má jít o snímek přístupný i pro diváky, kteří jsou seriálem nepolíbení.