Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nadpřirozeno v maloměstě. Úspěšný seriál Stranger Things se hlásí s druhou sérií

Kultura

  16:00
Ospalé městečko Hawkins stojí proti neznámým hrozbám mimo běžné lidské chápání. divácky úspěšný seriál prodchnutý atmosférou osmdesátých let se teď hlásí s novou sérií. Ta měla premiéru na Netflixu 27. října.

Druhá řada seriálu Stranger Things (2017). foto: Netflix

Píše se rok 1984. Město Hawkins v americké Indianě znovu po roce zachvátila paranormální síla. Zmizení Willa Byerse byl jen pouhý začátek. Občas ale aktuální hrozba i tak musí ustoupit řešení milostného trojúhelníku nebo vyšetřování záhadné smrti jedné z dívek. Druhá série plně navázala na na bohatý svět, který vytvořila ta první. Na svět, který si získal po celém světě miliony fanoušků.

Druhá série má devět epizod. Zpět je Winnona Ryderová jako starostlivá matka Joyce Byersová, které se ztratil syn Will (Noah Schnapp). Na záhady v městečku si znovu brousí zuby policejní náčelník Jim Hopper (David Harbour). Vrací se všechny divácky populární postavy a k ním se přidá i řada nových. Diváci se tentokrát navíc podívají i do míst v okolí Hawkinsu. Na to již dříve lákal Matt Duffer, jeden z tvůrců seriálu. Svět Stranger Things vytvořil spolu se svým bratrem Rossem.

Druhá řada seriálu Stranger Things (2017).
Druhá řada seriálu Stranger Things (2017).

Seriál Dům z karet skončí. Spaceyho sexuální skandál na to neměl vliv, tvrdí Netflix

Série také těží z množství popkulturních narážek, která dají hlavně pamětníkům připomenout „zlatá osmdesátá léta.“ Je zde patrná inspirace Stevenem Spielbergem, Stephenem Kingem nebo Johnem Carpenterem. V druhé sérii se třeba hrdinové převlékli i do kostýmů Krotitelů duchů. Scéna se stala natolik populární, že se krotitelé ze Stranger Things dočkají i vlastních sběratelských figurek.

První série se na Netflixu objevila v roce 2016. Seriál se dočkal ohromného úspěchu. Vyhrál cenu cenu Sdružení filmových a televizních herců (SAG) za nejlepší herecké výkony v televizní sérii. Zároveň získal ohromných 18 nominací na televizní cenu Emmy.

Bratři Dufferové potvrdili, že Stranger Things už mají s Netflixem vyjednanou i třetí sérii. Podle svých slov by ale rádi časem přidali ještě čtvrtou a pátou.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!