Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nastupovat, mobilní Kavárna POTMĚ vyjíždí na turné

Kultura

  18:00
PRAHA - Prvními pasažéry budou zpěvačka Aneta Langerová, herečka Ivana Chýlková a další známé osobnosti.

Aneta Langerová foto: Martina Kaderková

Netradiční Kavárna POTMĚ, která každoročně přivítá tisíce hostů, se vydává na své druhé turné po regionech České republiky. Zatemněný autobus, ve kterém nevidomí připraví návštěvníkům černočernou kávu, nastartují pořadatelé z nadačního fondu Světluška 14. května ve 13 hodin na Náměstí Míru v Praze 2.

Jako první kávu ochutnají patronka projektu Aneta Langerová, Pavel Liška, Saša Rašilov, Ondřej Brzobohatý, Jiří Macháček, Ivana Chýlková a Bára Hrzánová. Kavárnu POTMĚ na Náměstí Míru mohou zájemci navštívit do čtvrtka 16. května od 10 do 20 hodin. Poté se kavárna vydá dál.

Na kafe s Eliškou

„Během loňského roku autobus s Kavárnou POTMĚ najezdil 3 tisíce km a navštívil 11 míst. Byli jsme mile potěšeni, jak ohromnou a pozitivní odezvu Světluška v regionech má. Slíbili jsme, že do všech postupně přijedeme. Těšíme se nejen my, ale také náš báječný tým nevidomých kavárníků se už nemůže dočkat, až opět budeme servírovat tu nejčernější kávu široko daleko,“ říká Martina Kaderková, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Ti, kdo to do autobusové Kavárny POTMĚ v Praze nestihnou, mohou zavítat do Kavárny POTMĚ na Ovocném trhu, která bude otevřena od 13. do 30. června. Tam akci slavnostně zahájí Aneta Langerová s herečkou Eliškou Balzerovou. Aneta si na jedno odpoledne také vyzkouší roli číšnice, načež v absolutní tmě zahraje a zazpívá. Návštěvou Kavárny POTMĚ přispějí lidé Světlušce 170 Kč a odnesou si upomínkový hrneček.

Nástupní stanice

14. – 16. 5. Praha, Náměstí Míru

31. 5. – 1. 6. Zlín, Náměstí Míru

18. – 20. 7. Ostrava, OC Forum Nová Karolina

29. – 31. 7. Liberec, nám. Dr. Edvarda Beneše

9. – 11. 8. Panenský Týnec, Open Air Festival

2. – 8. 9. Brno, Galerie Vaňkovka

13. – 15. 9. Jičín, Valdštejnovo náměstí

26. – 28. 9. Olomouc, Horní náměstí

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...