Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Nechte si zahrát píseň na přání. Zpěvomat znovu rozezpívá Prahu

Kultura

  12:00
PRAHA - V pondělí 5. června odpoledne již po čtvrté rození díky originálnímu projektu Zpěvomat pražské ulice i náměstí tóny, harmonie, roztančené rytmy a vokální hudba v mnoha podobách. „Kouzelný hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích“ tentokrát najdeme na náměstí Míru, Tylově náměstí, Andělu, Jungmannově náměstí a Hradčanské.

Projekt Zpěvomat. foto: Reprofoto

Skupinky zpívajících pod vedením zkušených muzikantů nabídnou chodcům na pár minut vytržení z každodenního shonu a rutiny - uprostřed spěchající ulice je pozvou, aby se na chvíli zastavili, usedli na připravené židle a nechali se obstoupit zpěváky, kteří jen pro ně – a zcela zdarma - zazpívají vybranou píseň či skladbu. „Myslím si, že hudba přináší sdílení a radost a tak se snažíme o to, aby pražské ulice alespoň občas skutečně žily a nebyly jen místem, kudy naše životy mechanicky probíhají v překotném neosobním tempu našich všedních starostí, ale i místem setkávání“ říká autorka projektu Ridina Ahmedová.

V pražských ulicích se v pondělí rozezní živý Zpěvomat

Jako lektoři hudebních nadšenců, kteří budou po Praze zpívat, se letos zapojí Petr Váša, osobitý zpěvák, textař, performer a experimentátor i En.Dru, vlastním jménem Ondřej Havlík, fenomenální beatboxer, zpěvák a vokální improvizátor. Zkušenou zpěvačkou a lektorkou je i Antonie Nyass, členka Yellow Sisters a sbormistryně projektu Řeky, dále pozoruhodná zpěvačka čerpající z jazzu a soulu Mirka Novak a brněnský perkusista, zpěvák a hráč na africký nástroj kora Jiří Bouda.

Všechny informace jsou také na stránkách www.hlasohled.cz nebo na www.facebook.com/zpevomat

Projekt Zpěvomat.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...