Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Nejhorší film všech dob? Snímek Emoji ve filmu je ‚nudný, cynický, zbytečný...‘

Kultura

  6:00
Filmový recenzenti a zahraniční média nešetří kritikou filmu, který vypráví příběh o mobilních emotikonech. Snímek Emoji ve filmu, režiséra Anthony Leondise, měl 28. července premiéru ve Spojených státech a Kanadě. Do našich kin přijde 10. srpna. Už teď je ze zámořských dojmů patrné, že jde o jeden z nejhůře přijatých filmů posledních let.

Emoji ve filmu foto: Youtube/Entertainment Access

Začátek ukázky na Emoji ve filmu přivádí diváka mezi školáky, kteří mají skloněné hlavy k chytrým telefonům a ačkoliv sedí vedle sebe, vyjadřují si pocity skrze smajlíky přes zprávy. Poté příběh rozvíjí osudy smajlíků v esemeskách... Film o emotikonech rozpoutal po americké preméře bouřlivé reakce.

Do našich kin přijde 10. srpna. Už teď je ze zámořských dojmů patrné, že jde o...
Snímek Emoji ve filmu, režiséra Anthony Leondise, měl 28. července premiéru ve...

Snímek, který stál 50 milionů dolarů, utržil ve Spojených státech za první víkend od uvedení přes 27 milionů dolarů. Na serveru imdb.com obsadil zatím šestou nejhorší příčku s hodnocením 1,7 hvězdy. Nejhůř hodnocený film, Kod Adi K.O.Z. z roku 2015, utržil 1,4 hvězdy.

Stereotyp bílého muže dál vládne Hollywoodu. Nic se nezměnilo, říká studie

Animovaný film The Emoji Movie představuje tajný svět Textopolis v textové aplikaci uvnitř telefonu. V něm žijí smajlíci, kteří sní o tom, že se dostanou do sms zprávy. Každý smajlík představuje jeden konktrétní význam, emoci.

Film nemůže uniknout své vlastní idiocii

Kromě smajlíka jménem Gene, který nese významů více. Gene chce být ovšem normálním smajlíkem, s tím mu pomohou Hi-5 a hackerka Jailbreak. Trojice se společně vydává na cestu skrze telefonní aplikace, aby pátrala po kódu, který může Gena opravit. Mobilu ale začne hrozit nebezpečí a trojice dobrodruhů je jediná, kdo ještě může svět smajlíků od smazání zachránit...

„Film Emoji je cynický, nudný, vyčerpávající, bezduchý, bezvýznamný, zbytečný a v žádnem případě není vtipný. Ale užil jsem si pohled na tváře zklamaných dětí, takže pro mě byla tato zkušenost trochu jako očista,“ nešetří kritikou David Holmes pro Esquire.com.

Podobné jsou komentáře filmových kritiků na serveru rottentomatoes.com, ti udělili snímku pouhých šest procent ze sta. „Emoji ve filmu nemůže uniknout své vlastní idiocii,“ zní titulek recenze na serveru nytimes.com.

Své hlasy propůjčili anymovaným smajlíkům moderátor James Corden nebo zpěvačka Christina Aquilera. Herec T. J. Miller, známý z filmů Jak vycvičit draka, Deadpool nebo z oblíbeného seriálu Silicon Valley mluví v Emoji ve filmu hlavní postavu Gene.

„Snažím se zasáhnout co nejširší věkové publikum, protože se snažím rozesmát každého, ne jenom některé lidi. Někteří se ptají, proč dělám v Emoji ve filmu, když hraji v seriálu Silicon Valley. Odpovídám jim, že působím v obou projektech. Lidé, kteří milují Silicon Valley, nemusí mít rádi Emoji ve filmu, ale to je jejich rozhodnutí,“ vyjádřil se T. J. Miller pro independent.co.uk.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...