Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nejlepším filmem jsou Pouta. Českého lva za ně dostal i redaktor LN

Filmové ceny Český lev ovládl film Pouta, který získal pět sošek a vyhrál v hlavních kategoriích režie a nejlepší film. Z herců zabodovala mimo jiné "smyslná babička" Eliška Balzerová, zesnulý Vladimír Dlouhý, kterého v emotivním vystoupení zastoupil bratr Michal, a cenu za mimořádný přínos obdržel Zdeněk Svěrák.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Pospíšilová

6. 3. 2011 8:09
Stb. -problém stále aktuální

V prvé řadě upřímně blahopřeji všem, kteří se jakkoli podíleli na vzniku filmu Pouta.

Těm, kteří můj názor nesdílejí, mohu říct to, že patří asi mezi ty šťastnější, na které Stb. svými chapadly nesáhla. Moji rodinu ničí Stb. i v dnešní době, byť to může pro neinformované znít až paranoidně. 7x evidovaný agent Stb.Karel Cvrk /1916/ alias Zimerman i přes svůj vysoký věk stále škodí mé rodině, vystupuje v médiích, podplácí soudy/ soudkyně Kr.soudu v Olomouci  JUDr.K.M. jej přijímá drze před očima svědků/ , lže a intrikuje zcela bezostyšně. V nominaci na České lvy byl i Habermannův mlýn, na tvorbě prvního scénáře tohoto filmu se tento agent také podílel, a proto je v pořádku, že odborníci prohlédli faleš tohoto díla, které zůstalo bez ocenění.

Díky za Pouta, a snad se mi podaří se od nich konečně odpoutat!

0 0
možnosti

v. čajka

6. 3. 2011 15:58
Re: Stb. -problém stále aktuální

Film pouta je také falešný.Neříkám,že je špatně zahraný,že má mizernou hudbu a slabý spád.Ale příběh bilancujícího estébáka,který se rozhodne se postavit "na správnou stranu",přeplněný všemi možnými klišé,typickými pro všechny současné filmy "z minulého režimu",není ničím,co by mělo nějaký nadčasový účinek.Ani atmosféru doby film autenticky nepopsal.Plno vulgarit,všechny postavy filmu jednají striktně individualisticky /snad s vyjímkou jeřábnice,manželky estébáka klaďase a pár okrajových postav/ A Freudovské kecy disidenta o moci,která šoustá a dělá mu vlastně dobře taky nejsou zrovna z tehdejší doby.Film hlavně ale neodráží skušenost  s minulým režimem,která by byla alespoň minimálně v souladu se zkušenostmi 99% lidí,kteří tehdy žili.

0 0
možnosti