Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Největší výstava pokračuje. Národní galerie prodlouží Rembrandta do 21. března

Učenec ve studovně, jediné Rembrandtovo dílo, které Česko vlastní. foto: NG

PRAHA - Národní galerie Praha prodlouží výstavu maleb a dalších prací slavného malíře Rembrandta van Rijna do 21. března. Výstava v paláci Kinských nazvaná Rembrandt: Portrét člověka začala 25. září a měla trvat do konce ledna. Kvůli nejpřísnějším opatřením proti koronaviru je od 27. prosince pro veřejnost uzavřená.
  17:00

V paláci Kinských je vystaveno 10 maleb a přes 50 prací slavného malíře. Výstava měla původně začít na jaře, její otevření bylo ale kvůli šíření nemoci covid-19 přesunuto na září. V prosinci byla mezi pěti výstavami, které měly výjimku ze zákazu otevření. Ostatní galerie a muzea musely zavřít od 18. prosince.

Výstavní událost roku. Národní galerie zahájila nedávno v pražském paláci...
Vzácný autoportét renesančního malíře Rembrandta van Rijna se dnes na aukci...

Výstavu NGP připravila ve spolupráci s Wallraf-Richartz-Museum & Fondation Corboud v Kolíně nad Rýnem. Díla zapůjčily instituce jako Metropolitní muzeum v New Yorku, Londýnská Národní galerie, madridské Prado, Rijksmuseum v Amsterdamu či vídeňská Albertina. 

Výstava byla ústředním loňským projektem NGP. Bývalá ředitelka galerie Anne-Marie Nedoma před jejím otevřením řekla, že tolik významných uměleckých děl Rembrandta i jeho souputníků lidé v Praze ještě neviděli.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!