Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Nekontrolované stárnutí či seriál z Prahy. Podívejte se na nejlepší filmové a seriálové ukázky ze Super Bowlu

Kultura

  14:00
WASHINGTON - Finále ligy amerického fotbalu, takzvaný Super Bowl, je každoročně jednou z nejvíce sledovaných sportovních akcí na světě. Toho využívají filmová studia a distributoři, aby o reklamních pauzách představili ukázky nejočekávanějších filmových a seriálových hitů letošního roku. Server Lidovky.cz vám přináší výběr toho nejlepšího.

Původní Cesta do Ameriky (1988). foto: Amazon Prime Video - Youtube

Fanoušci sportu jistě přišli sledovat finálový zápas mezi týmy Tampa Bay Buccaneers a the Kansas City Chiefs. Super Bowl (někdy také přezdívaný jako Velká hra, The Big Game) ale nenabízí zdaleka jen to. Kromě písňového setu hudebníka s uměleckým jménem Weeknd, je to zlatý důl pro reklamy. Jejich zadavatelé jsou si dobře vědomi extrémně vysoké sledovanosti Super Bowl a neváhají televizi CBS, která akci přenáší, zaplatit astronomickou sumu 5,6 milionů dolarů za třicetisekundový spot.

Reklamy v podobě ukázek na nejočekávanější filmové a seriálové hity jsou superbowlovou stálicí. Podívejte se na ty nejlepší:

Rychle a zběsile 9
Plánovaná česká premiéra: 27. května 2021

Téhle akční sérii s Vinem Dieselem a Michelle Rodriguezovou nedochází palivo. Ukázka nabízí to, na co jsou fanoušci rychlé podívané zvyklí, navíc se tu objevuje bizarní auto měnící se na náklaďák. V posledních dílech hrdinové předváděli ve svých nadupaných bourácích stále šílenější kusy. Vypadá to, že ani novinka nebude vybočovat z řady.

Nikdo
Plánovaná česká premiéra: 1. dubna 2021
Ve filmu Nikdo hraje hlavní roli Bob Odenkirk, známý ze seriálu Volejte Saulovi. Tentokrát se v roli otce od rodiny Hutche Mansella tak trochu zblázní a vydá se cestou krvavého ( ale snad i černo-humorného) násilí. Za filmem stojí ruský režisér Ilja Najšuller, jenž se proslavil parádní akční jízdou Hardcore Henry

Raya a drak 
Plánovaná česká premiéra: 15. dubna 2021
Animátorský tým spojený s hitem Ledové království se tentokrát přesunul k asijským legendám. Mladá válečnice Raya se v kouzelném příběhu vydává po stopách posledního draka. Jen on je totiž dost mocný na to, aby porazil zlé příšery Druuni. 

Old
Plánovaná česká premiéra: 22. července 2021
Režisér M. Night Shyamalan se do dějin kinematografie zapsal hity (Vyvolený, Znamení) i béčkovou podívanou jen pro otrlé diváky (Poslední vládce větru, Po zániku země). Jeho novinka Old (Staří) ale vypadá víc než slibně. Thriller postavený na knižním bestselleru sleduje rodinku na zdánlivě normální dovolené na pláži. Že něco nehraje jim dojde ve chvíli, kdy všichni začnou nekontrolovatelně stárnout.

The Falcon and the Winter Soldier
Premiéra na Disney+: 19. března 2021
Další z chystaných seriálů marvelovské provenience se natáčel i v Praze. Soustředí se na akční podívanou a hrdinskou chemii svých dvou protagonistů - létajícího Falcona a stoického Winter Soldiera.

Cesta do Ameriky 2
Premiéra na Amazon Prime Video: 5. března 2021
Princ Akeem Joffer (Eddie Murphy) se má konečně stát králem bohatého afrického státu Zamundy. Nečekaně se dozví, že na něj ve Spojených státech čeká syn, o kterém neměl třicet let ani ponětí. Lavelle (Jermaine Fowler) je mladík vychovaný na ulicích v Queensu a zákony Zamundy určují, že se právě on má nyní stát korunním princem. Akeemu Jofferovi a jeho sluhovi Semmimu (Arsenio Hall) nezbývá nic jiného, než se ho vydat do Ameriky hledat.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!