Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Populární moderátor herce vyzval, aby si svou ironii strčili hluboko do plicních ventilací

Jedním z hříšníků je i Volker Bruch, představitel detektiva Ratha z oceňované série Babylon Berlin. foto: ARD

BERLÍN - Na nově vzniklé webové stránce si významní němečtí herci utahují z vládních opatření kvůli koronaviru. Videa si vysloužila kritiku, ale i pochvaly od krajně pravicových skupin.
  15:30

Web #allesdichtmachen (Všechno to zavřete) obsahuje v současné chvíli  odkaz na zhruba třicet satirických videí od předních německých herců. Legraci z vládních nařízení si ve videích dělají například Volker Bruch (Babylon Berlin), Heike Makatschová (Láska nebeská) nebo Vicki Kriepsová (Nit z přízraků). 

Videa si na sociálních sítích vysloužila ostrou kritiku nejen od publika, ale i od jiných herců a zaměstnanců televize. Populární moderátor Tobias Schleigel herce vyzval, aby si svou ironii strčili hluboko do plicních ventilací, kam je pak lékaři připojí.

Celou ironickou iniciativu ale začaly využívat i krajně pravicové skupiny v rámci propagace obecní neposlušnosti k vládním nařízením. Původně bylo tké videí v projektu více než padesát, ale řada herců svůj příspěvek právě z tohoto důvodu odstranila.

Mezi nimi bylo i video herečky Heike Makatschové, která divákům ukazovala, že aby byla správně zodpovědná, neotevírá dveře ani donáškové službě s jídlem. Herec Richy Müller (seriál Místo činu) zase dýchal do plastových tašek, aby vzduchem nešířil aerosoly.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...