Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Nepovedená mise ke hvězdám. Brad Pitt ve vesmíru pátrá po svém ztraceném otci

Kultura

  13:30
VESMÍR - Ve snímku Ad Astra se major Roy McBridge (Brad Pitt) vydává do dalekého kosmu nalézt svého otce, který zmizel před šestnácti lety. Hvězdně obsazený snímek zamíří do českých kin 19. září.

Snímek Ad Astra (2019). Režie: James Gray. foto: CinemArt

Roy McBride je takový ten typický americký astronaut. Jeho otec Clifford (Tommy Lee Jones) téměř před dvaceti lety velel misi, která měla za úkol objevit na hranici známého vesmíru nové životní formy. Jenže jeho raketa zmizela beze stopy. NASA ale získá důkazy o tom, že by Clifford McBride mohl být stále naživu a ještě k tomu nejspíš kuje nějaké pikle. Roy se tak vydává na výpravu, na které se také může docela dobře navždy ztratit...

Snímek Ad Astra (2019). Režie: James Gray.
Snímek Ad Astra (2019). Režie: James Gray.

Režie se ujal Američan James Gray. Ten má na svědomí filmy jako Noc patří nám (2007), Pokrevní pouto (2013) nebo naposledy Ztracené město Z (2016). Kromě Brada Pitta a Tommyho Lee Jonese se diváci mohou těšit také na Liv Tylerovou, Jamieho Kennedyho, Donalda Sutherlanda nebo Ruth Neggovou. 

Hlavním kameramanem snímku je talentovaný Hoyte van Hoytema, který je známý svou častou spoluprácí s oceňovaným režisérem Christopherem Nolanem. Hoytema má s působivě nasnímaným vesmírem bohaté zkušenosti, protože natáčel i Nolanův oscarový Interstellar (2014).

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...