Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Nesnadný život vinařů. Začalo natáčení třetího dílu filmu Bobule s Hádkem a Voříškovou

Kultura

  18:00
V těchto dnech začalo natáčení volného pokračování letní komedie 3Bobule z prostředí prosluněných moravských vinic. Scénou vyhlašování vinařských cen se před kameru vracejí postavy v podání Kryštofa Hádka, Terezy Voříškové, Lukáše Langmajera či Miroslava Táborského. Oba předchozí díly Bobulí vidělo v kinech podle ní 800 tisíc diváků. Film bude mít premiéru 12. března 2020.

Z natáčení filmu 3Bobule. Režie: Martin Kopp. foto: BIOSCOP

Vinařská komedie se natáčí po více než deseti letech od uvedení prvního dílu. „Z reakcí okolí vím, že ty dva předchozí díly jsou mezi diváky oblíbené. Tak proč neudělat další. Samotného by mě u mého oblíbeného filmu zajímalo, co hlavní hrdinové po tolika letech dělají,“ uvedl představitel jednoho z hlavních hrdinů Honzy Kryštof Hádek, držitel dvou Českých lvů.

Z natáčení filmu 3Bobule. Režie: Martin Kopp.
Z natáčení filmu 3Bobule. Režie: Martin Kopp.

„Na první schůzce jsem byla vyloženě proti. Pak jsem si ale přečetla scénář Matěje Podzimka, který stojí například za Metanolem nebo Duklou 61, a vyrazilo mi to dech. Matěj takovou smutnou, melancholickou formou navazuje na jedničku, s úctou a láskou,“ řekla ke scénáři další protagonistka série Tereza Voříšková. „Moje postava už nemá růžové brýle, stará se sama o vinařství a v podstatě i o děti. Ona sama už dítětem není. Myslím, že tématem trojky je dospělost a za to jsem moc ráda,“ dodala herečka, která natáčení absolvuje jako nastávající matka.

Na natáčení na Moravě se prý těší i Lukáš Langmajer a Miroslav Táborský, v dalších rolích se představí Marian Roden, Michal Isteník, Branislav Deák, Lumíra Přichystalová, Martin Hofmann, Tomáš Měcháček, v dětských rolích diváci uvidí Šimona Klacla, Annu Krejčířovou a Prokopa Zacha.

Třetí pokračování komedie napsali Matěj Podzimek a Tomáš Vávra, režie se ujal Martin Kopp, který má za sebou snímky či seriály Bajkeři, Vyšehrad, Tátové na tahu, Ohnivé kuře, Vinaři a Ulice. Hudbu k filmu skládá Jan P. Muchow.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...