Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Netflix se chystá zesměšnit Eurovizi. Přizval si k tomu komika Willa Ferrella

Kultura

  5:00
Film s poněkud krkolomným názvem Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (Eurovize: Příběh ohnivé ságy) je komickou parodií na celoevropskou soutěž stejného jména. O opravdovou zábavu se postará Will Ferrell s Rachel McAdamsovou. Snímku se diváci dočkají 26. června letošního roku.

Film Eurovision Song Contest: The Story of Fire (2020). foto: NETFLIX

Lars (Will Ferrell) a Sigrit (Rachel McAdamsová), Seveřani každým coulem, dostanou jedinečnou možnost reprezentovat Island na písňové soutěži Eurovize. Jenže to pochopitelně není jen tak a neobejde se to bez řádných příprav. Tvůrčí dvojice ale dobře ví, že vítězství v Eurovizi je sen, za kterým půjde i přes mrtvoly. 

Film Eurovision Song Contest: The Story of Fire (2020).
Film Eurovision Song Contest: The Story of Fire (2020).

O režii absolutní parodie na písňový fenomén se postaral režisér David Dobkin (Nesvadbovi, Rytíři ze Šanghaje). Scénář napsal Will Ferrell spolu s Andrewem Steelem (seriál Doug). 

Diváci dále uvidí i Pierce Brosnana, Jamieho Demetrioua, Demi Lovatovou nebo Dana Stevense. 

Písňová soutěž Eurovize se koná již od roku 1956. Mezi jejími slavnými vítězi jsou například Céline Dionová nebo kapela ABBA. Česko již několikrát poslalo do soutěže své reprezentanty, naposledy loni kapelu Lake Malawi. Letos se ale Eurovize kvůli koronavirové epidemii nekoná. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!