Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Netflix už ‚útočí‘ i na televize. Zatím na zkoušku nabízí standardní dvacetičtyřhodinové vysílání

Seriál Papírový dům. Jeden z velkých hitů Netflixu z poslední doby. foto: NETFLIX

PAŘÍŽ - Společnost Netflix spustila zatím jen ve Francii službu Netflix Direct. Ta funguje souběžně s knihovnou streamovací služby a nabízí simulaci standardní televize jen s tím rozdílem, že je program sestaven produkty Netflixu.
  5:00

V pandemické době dobývají streamovací platformy celý svět. Lidem zavřeným doma nabízejí obrovské knihovny plné filmů a seriálů. Největšími lákadly jsou pochopitelně exkluzivní produkty dané služby a snímky, které se kvůli zavřeným kinům dostaly v premiéře právě na streamovací platformy. Jedna demografická skupina ale stále odolává. Jsou to konzervativní „staromilci“, kteří preferují klasickou televizi s přesně daným programem. Právě na ně nyní Netflix zacílil.

Natáčení seriálu Bridgerton.
Natáčení seriálu Bridgerton.

Služba Netflix Direct funguje jako klasická televize s dvacetičtyřhodninovým vysíláním. Navíc je kompletně bez reklam. Přístup k ní má každý, kdo si předplácí standardní Netflix. Služba ale zatím funguje jen ve zkušebním režimu ve Francii. Program je znám až pět dní dopředu.

Volba Francie nejspíš nebyla náhodná, protože se v zemi standardní televizní vysílání stále těší obrovské oblibě, jak ukazují výzkumy. Netflix má v zemi navíc až 9 milionů předplatitelů 

Netflix také v srpnu začal testovat novou funkci Shuffle Play. Na domovské obrazovce služby se nachází stejnojmenné tlačítko, po jehož stisknutí se automaticky začne přehrávat film či seriál, o kterém si služba na základě algoritmů myslí, že by se uživateli mohl líbit. Služba podle tiskového prohlášení cílila na uživatele, jenž si mají problém z rozsáhlé nabídky vybrat. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!