Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

‚Nezasloužíš si kulku.‘ Herečka Uma Thurmanová prolomila mlčení o Weinsteinovi

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Herečka Uma Thurmanová ve čtvrtek, na americký Den díkůvzdání, zveřejnila na svém Instagramu útočný příspěvek proti Harveymu Weinsteinovi. Tím prolomila své mlčení a zároveň pravděpodobně avizovala, že se svěří s celým příběhem.

Herečka Uma Thurmanová. foto: Reuters

„Šťastný Den díkůvzdání všem (kromě tebe Harvey Weinsteine a vás všech zlých konspirátorů. Jsem ráda, že je ten proces s vámi pomalý, kulku si nezasloužíte),“ napsala hvězda série Kill Bill na svůj Instagram.

23.listopadu 2017 v 21:58, příspěvek archivován: 24.listopadu 2017 v 12:49

Uma Thurmanová spolupracovala s producentem Harveyem Weinsteinem na sedmi filmech, včetně snímků Pulp Fiction a Kill Bill. Herečka ve virálním videu z října říkala, že je příliš naštvaná na to, aby o Weinsteinovi mluvila. Podle amerických médií tím nepřímo potvrdila, že i ona byla obtěžována.

Svým instagramovým příspěvkem přerušila toto ticho a pomocí hastagu #metoo potvrdila i to, že se opravdu obětí stala. Příspěvek ukončila slovy „zůstaňte na příjmu“ (stay tuned), která dávají tušit, že Uma Thurmanová plánuje zveřejnit víc informací.

Uma Thurman ve filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí
Snímek Batman a Robin. Poison Ivy (Uma Thurman).

‚Takhle to v naší branži funguje.‘ Proti Weinsteinovi se ozvalo již více než 30 žen

„Ahoj Umo. Vítej,“ napsala ji pod příspěvek herečka Rose McGowanová. McGowanová byla mezi prvními z více než čtyřiceti žen, které obvinily producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního obtěžování. To byl katalyzátor událostí, které vedly i k startu kampaně MeToo.

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...